Prima paginăRoman

Jandarmii au sărbătorit în centru orașului

Dimensiune text

Aceștia le-au prezentat romașcanilor tehnica din doare, echipamentele și armele pe care le folosesc în misiuni. Standurile de prezentare au fost vizitate de sute de copii.

 

 

Un copil de câțiva anișori se chinuia să pună pe cap o mască de gaz, alți colegi voiau să se urce în mașina albastră inscripționată „Jandarmeria”, iar elevii mai mari făceau fotografii cu arme de diferite dimensiuni. Marți, în Piața Roman-Vodă, romașcanii de toate vârstele au putut admira o parte din tehnica de intervenție a jandarmilor. Cu ocazia împlinirii a 163 de ani de existență a Jandarmeriei Române, jandarmii romașcani au adus mai aproape de cetățeni o parte din această profesie solicitantă și periculoasă. „Azi îi încântăm pe cetățenii municipiului Roman cu o prezentare a materialelor din dotarea Jandarmeriei Române, mai exact din dotarea Secției de Jandarmi Roman. Prezentăm materiale pe care le avem în dotare și armamentul pe care îl folosim în misiunile pe care le executăm. În plus, la această prezentare participă și Lira, cățelușa noastră, care este luată mai ales la misiunile de intervenție. Este rasa ciobănesc german și are opt ani, ea fiind colegă cu noi de când era mică”, a afirmat locotenemtul Constantin Uncrop, șeful Secției de Jandarmi Roman.

jandarmi 03041Mulți romașcani au rămas impresionați de greutatea, la propriu, a echipamentului anti-glonț. Un echipament complet, cu vestă, cască și alte elemente cântărește în jur de 30 de kilograme.

O apariție încântătoare la evenimentul din Piața Roman-Vodă a fost Teodora, fiica de doar doi ani și zece luni a unuia dintre jandarmii romașcani. Îmbrăcată ca o domnișoară care face parte din jandarmerie, Teodora a fost ghidul perfect pentru colegii de grădiniță printre standurile de prezentare.

Acțiunea jandarmilor s-a bucurat de un real succes, sute de copii fiind curioși și interesați de ceea ce înseamnă a fi jandarm.

 

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0