Prima paginăActualitate

ISU Neamț caută noi voluntari în cadrul campaniei de recrutare „Salvator din pasiune”

ISU Neamț caută noi voluntari în cadrul campaniei de recrutare „Salvator din pasiune”

Dimensiune text

Campania de recrutare de noi candidați în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”, derulată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului (ISU) Neamț, continuă și în acest an.

ISU Neamț are ca obiectiv, prin toate activitățile sale, creșterea nivelului de siguranță a nemțenilor, la care pot participa și voluntarii prin înscrierea în acest proiect. Demersul are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activitățile derulate alături de efectivele pompierilor militari vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere; certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); copie a actului de identitate, avizul psihologic; actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare; adeverința medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii: „nu se află în evidența cu boli cronice”, ”apt pentru efort fizic de nivel mediu” și „clinic sănătos”; acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Dosarele complete ale candidaților vor fi depuse la sediul ISU Neamț din Piatra Neamț, strada Cuejdi nr. 34, de luni până joi, între orele 10.00-14.00. În urma analizei dosarelor și în funcție de numărul de solicitări, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și furnizarea informațiilor despre activitățile viitoare.

În urma desfășurării perioadelor de voluntariat, voluntarul va obține un certificat de voluntariat și un raport de activitate emis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, sau accesând site-ul www.ijsunt.ro.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0