HomeReligie

IPS Ioachim a slujit la Catedrala Patriarhală

Pelerinii din eparhia Romanului şi Bacăului au fost primiţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Preoţi şi tineri din cele şase protoierii din Eparhia Romanului şi Bacăului au participat, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, la un pelerinaj în Capitală. Înaltul ierarh a oficiat, joi, 18 februarie, slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, fiind înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din Eparhia Romanului şi Bacăului.

La final, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a adresat mulţumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru binecuvântarea oferită de a sluji în Catedrala Patriarhală.

patriarhie 02„Îi mulţumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru faptul că reprezentanţi ai clerului şi credincioşilor din Eparhia Romanului şi Bacăului au putut să poposească în Sfânta Catedrală aici, la Bucureşti, ca pelerini, şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ne-a îngăduit să oficiem Sfânta Liturghie potrivit rânduielii acestei zile. Suntem aici alături de preoţi şi credincioşi din cele şase Protopopiate din Eparhia Romanului şi Bacăului. De asemenea, fiecare protoierie a rânduit ca să fie prezenţi la sfânta slujbă şi câţiva reprezentanţi, tineri şi tinere, în costume naţionale, alături de credincioşii care au venit să fie împreună cu noi în rugăciune”, a spus IPS Ioachim.

După aceasta, delegaţia Eparhiei a fost primită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, unde Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a ţinut un cuvânt de învăţătură şi i-a binecuvântat pe pelerini. „Vă felicităm pentru această iniţiativă, ce poate fi un model pentru toată ţară. Suntem bucuroşi că aveţi organizare foarte frumoasă şi îmbinaţi credinţa cu valorile culturii noastre româneşti şi pastoraţia cu mărturisirea credinţei într-o lume din ce în ce mai secularizată”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul României le-a oferit tuturor broşura „Călătorind cu Dumnezeu – înţelesul şi folosul pelerinajului”, apărută la Editura „Basilica” a Patriarhiei Române.

Comentarii

WORDPRESS: 0