Prima paginăActualitateRural

Investiții finalizate în comuna Moldoveni

Dimensiune text

comunei Moldoveni, Marcel Ioan Bârjoveanu

Primarul comunei Moldoveni, Marcel Ioan Bârjoveanu

Alimentarea cu apă, asfaltarea unor tronsoane de drum, construcția unei grădinițe și modernizarea căminului cultural sunt investițiile de care se bucură locuitorii comunei.

Finalizarea unui proiect european, în valoare de 2,5 milioane de euro – care a inclus modernizarea a șase kilometri de drum în satul Moldoveni, reabilitarea căminului cultural și construirea unei grădinițe – este principala realizare a primarului Marcel Ioan Bârjoveanu în primul an din noul mandat. Modernizarea celor șase kilometri de drum a însemnat asfaltarea unei porțiuni de drum comunal și a trei tronsoane de drumuri sătești.

Deși lucrările de execuție la grădiniță au fost finalizate încă de anul trecut, darea în folosință a clădirii a fost amânată, din cauza lipsei utilităților. „Construcția grădiniței a început în anul 2011 și s-a finalizat un an mai târziu. Racordarea clădirii la rețeaua de curent electric ne-a împiedicat să predăm clădirea beneficiarilor”, explică primarul comunei Moldoveni.

Grădinița este o construcție cu etaj, situată lângă parcul comunei. Clădirea cuprinde trei săli de clasă, cancelarie, depozit de jucării, cabinet medical și grupuri sanitare. De această grădiniță vor beneficia 65 de copii din satele Hociungi și Moldoveni. „Grădinița va fi inaugurată în această toamnă, odată cu deschiderea anului școlar. Cadrele didactice au început deja să aranjeze clasele pentru a-i primi pe copii”, a spus primarul Bârjoveanu. Reabilitarea și dotarea căminului cultural au fost finalizate. „Lucrările la căminul cultural au fost încheiate. Am desfășurat deja câteva manifestări culturale”, a precizat primarul comunei Moldoveni.

Deși în comună a fost implementat și un proiect de alimentare cu apă, rețeaua nu ajunge până la noua grădiniță. Ca urmare, alimentarea cu apă a clădirii se face printr-un puț construit cu fonduri din bugetul local. Alimentarea cu apă a satului Moldoveni este un proiect aproape de finalizare. „În perioadele secetoase, apa din fântâni scade și creează mari probleme locuitorilor satului. Implementarea proiectului s-a realizat cu fonduri guvernamentale. Începerea lucrărilor a fost amânată de câteva ori, din cauza unor erori la organizarea licitației. Proiectul a presupus înființarea unei rețele de apă potabilă de 21,5 kilometri, care traversează satul Moldoveni. După șapte ani de așteptări, localnicii se pot branșa, începând din acest an, la rețeaua de alimentare cu apă”, spune primarul Bârjoveanu.

Autoritățile locale de la Moldoveni pregătesc a V-a ediție a sărbătorii comunei, care are loc pe 15 august, odată cu hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. „Nu dispunem, în acest an, de prea multe fonduri, dar căutăm soluții financiare pentru ca sărbătoarea comunei Moldoveni să nu fie întreruptă”, a spus primarul Marcel Ioan Bârjoveanu.

Invitații la sărbătoarea comunei vor avea posibilitatea să vadă schimbările produse în comună, iar fiii satului aflați la muncă în străinătate – să-și revadă rudele și locurile natale.

 

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cetatean 8 ani

    Bravo, felicitari – domnule primar , sa traiti ani multi si buni sa faceti multe lucruri bune , frumoase si folositoare pentru cei care au votat pentru ca sa fiti iar primarul lor. Cuvinte de lauda si parintilor dumneavoastra care au adus pe lume un OM adevarat , sanatate si mult spor. (pacat ca primarul vecin nu a invatat mai nimic de la comuna vecina , el are alte preocupari cu toate ca a fost reales , la noi in sat nu se vede nimic cu toate ca sta in acelasi sat cu noi – dar ,,OMUL SFINTESTE LOCUL,,)