Investiție de 5,7 milioane de lei la Spitalul Municipal de Urgență Roman

HomeSanatate

Investiție de 5,7 milioane de lei la Spitalul Municipal de Urgență Roman

Stația Centrală de Sterilizare a Spitalului Municipal de Urgență Roman va fi modernizată în urma unei investiți de peste 5,7 milioane de lei, după ce un proiect în acest sens, depus de municipalitate la Compania Națională de Investiții (CNI), a fost declarat eligibil, au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Astfel, construcția unde funcționează stația de sterilizare din strada Tineretului, nr. 28-30, va fi modernizată conform normativelor aflate în vigoare și va fi dotată cu echipamente specifice, de ultimă generație. Proiectul tehnic include extinderea cu un nivel și montarea unui ascensor modern. De asemenea, clădirea va beneficia de un sistem de semnalizare la incendiu, de un sistem control-acces, un sistem de asigurare a microclimatului și unul de ventilare.

Blocul de sterilizare va fi dotat atât cu echipamente medicale, cât și cu accesorii de sterilizare, printre care: mașină de spălat și dezinfectat instrumentar; aparat de curățat cu ultrasunete; sterilizator cu abur de capacitate mare; sterilizator rapid pentru urgențe; sterilizator cu plasmă; aparat rotativ de sigilat cu imprimantă.

„După cum știți, consider că îmbunătățirea serviciilor și accesului la asistența medicală trebuie să fie o prioritate pentru administrația locală. Și către această direcție trebuie să ne canalizăm eforturile și priceperea, pentru a elabora un Plan de dezvoltare durabilă cât mai complex pentru municipiul nostru. De curând, proiectul care vizează modernizarea Stației Centrale de Sterilizare a Spitalului Municipal de Urgență, la care am contribuit încă din 2019, în timp ce eram director economic al unității sanitare, și pe care l-am depus ulterior spre finanțare la CNI, a fost declarat eligibil. Astfel, indicatorii fiind aprobați, o investiție de peste 5,7 milioane de lei va avea loc în vederea dezvoltării sistemului sanitar de la Roman”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0