Prima paginăSocialEducatie

„Investim în performanţă, investim în viitor”: burse de 1.000 de lei pe semestru pentru elevi merituoși

Dimensiune text

Se deschide selecţia pentru bursele acordate de SC Marsat în anul şcolar 2014 – 2015. Elevii interesaţi sunt aşteptaţi la redacţia Ziarului de Roman până pe 15 octombrie.

Proiectul burselor Marsat, un parteneriat derulat de SC Marsat SA Roman împreună cu Ziarul de Roman, porneşte din nou la drum. Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susţine performanţa şcolară şi interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a zece burse şcolare, în valoare de câte 1.000 de lei pe semestru, şi în anul şcolar 2014 – 2015. Pentru desemnarea celor zece bursieri va fi deschisă o nouă procedură de selecţie, la care pot participa atât elevii care au mai beneficiat de burse Marsat în anii şcolari trecuţi, cât şi orice alt elev care îndeplineşte condiţiile impuse de organizatori. Elevii care doresc să se înscrie în competiţia pentru bursele Marsat sunt aşteptaţi la redacţia Ziarului de Roman, din Pietonalul Ștefan cel Mare, blc M7, parter II, până pe 15 octombrie. Dosarul de înscriere trebuie să conţină documente care să ateste veniturile părinţilor, o recomandare din partea dirigintelui sau a învăţătorului, care să dovedească şi situaţia şcolară a candidatului. Se pot înscrie elevi de gimnaziu sau de liceu, din oraş sau din comunele învecinate, care au încheiat anul şcolar precedent cu media generală de cel puţin 8,50, ale căror familii au venituri modeste.

Mai aproape de un vis

Proiectul burselor Marsat  a debutat la 25 martie 2012, sub sloganul „Investim în performanţă, investim în viitor”. Timp de mai bine de doi ani de zile, proiectul iniţiat de omul de afaceri Vasile Balcan şi derulat în parteneriat cu Ziarul de Roman a adus câţiva tineri mai aproape de un vis.

Beneficiarii de până acum ai burselor Marsat sunt: Ana Maria Dănăilă, Gabriela Sava, Antonela Bogliş, Cosmin Holmanu, Elena Bostan, Ana Loredana Ciulin, Andrei Turcu, Ana Maria Miron, Maria şi Teodora Arabu, Alexandra Calistru, Lăcrămioara Ciocan, Paul Lucaci, Mădălina Anton, Robin Ciocan şi Denisia Enache, toţi elevi şi studenţi foarte buni, care au demonstrat, prin evoluţia lor ulterioară, că o mână întinsă la nevoie poate fi aripă pentru zbor.

„Pentru mine, este o mare mulţumire sufletească să văd că un proiect pe care l-am pornit din toată inima a obţinut rezultate foarte bune. Toţi copiii incluşi în program sunt copii foarte buni, care au învăţat foarte bine – chiar şi mai bine, în continuare – şi mă bucur că am putut să-i ajut, într-un moment în care le-a fost greu”, a spus omul de afaceri Vasile Balcan, finanţatorul proiectului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0