Învață pentru a învinge un destin vitreg

Andreea Strugaru (foto) este elevă la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Ea știe că singura șansă la o viață mai bună o reprezintă studiul, după ce viața a fost puțin generoasă cu ea.

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

 

Andreea Strugaru este elevă în clasa a IX-a B, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, specializarea turism și alimentație publică, și este hotărîtă să realizeze ceva în viață prin studiu.

Cu ea, viața nu a fost prea darnică, pînă acum. Părinții au divorțat și, în urma divorțului, Andreea locuiește împreună cu fratele și mama ei în casa bunicilor, în comuna Bozieni. Cei 25 de kilometri care despart casa de școală fac aproape imposibilă naveta zilnică, așa că Andreea locuiește, pe timpul săptămînii, la cămin.
Necazurile nu au împiedicat-o, însă, pe Andreea să învețe. A terminat primul semestru din viața ei de liceeană cu media 9,71 și s-a impus deja printre colegi prin atitudine.

„Îmi place foarte mult să învăț, să descopăr lucruri noi. Îmi plac matematica, geografia, pot să spun că îmi place să învăț la toate disciplinele, dar cel mai mult îmi plac disciplinele de specialitate. Simt că mi-am ales foarte bine domeniul și îmi doresc foarte mult să reușesc să-mi fac o viață frumoasă prin munca mea„, a spus Andreea Strugaru.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!