HomeSocialEducatie

„Interni” pentru o noapte, ca să nu piardă balul bobocilor

Toate liceele din oraş şi-au programat balul bobocilor în luna noiembrie. Ca să nu piardă petrecerea, mulţi elevi navetişti preferă să rămână la internatul liceului.

Vineri, 1 noiembrie, s-a dat startul celor mai aşteptate petreceri ale liceenilor: balurile bobocilor. Seria este deschisă de elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, care îşi aleg, vineri seara, cea mai frumoasă boboacă din liceu, la Clubul „Euphoria”. Pe 8 noiembrie va avea loc petrecerea elevilor de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Tema propusă este multiculturalitatea. Cu alte cuvinte, fiecare dintre candidate va reprezenta în concurs o ţară, fiecare probă urmând să aducă în faţa spectatorilor ceva deosebit legat de obiceiurile, istoria, cultura sau obiectivele importante ale ţării alese. Pe 15 noiembrie este rândul elevilor de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” să petreacă. Miss boboc va fi stabilită în cadrul unui concurs care va avea loc la sala Casei de Cultură, iar petrecerea va continua  la clubul „Euphoria”. Atmosfera va fi, însă, cu totul alta, desprinsă din filmele western americane. Balul bobocilor de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” va avea loc pe 22 noiembrie. Concursul pentru desemnarea câştigătoarei va avea loc la Casa de Cultură şi îi va purta pe toţi participanţii în lumea anilor ’20, aceasta fiind tema propusă de organizatori.

Dacă organizarea unui astfel de eveniment implică multă muncă din partea celor care pregătesc spectacolul şi săptămâni de pregătire din partea candidatelor – care trebuie să-şi găsească toaletele potrivite, să ia cursuri de dans şi să meargă la repetiţii mai ceva ca la şcoală -, nici pentru spectatori participarea nu e chiar floare la ureche. „Participarea este o problemă pentru elevii care sunt navetişti, pentru că nu mai au mijloace de transport cu care să se întoarcă acasă după încheierea spectacolului şi a petrecerii. Cei mai mulţi au găsit, însă, soluţii şi pentru asta. Întrucât liceul nostru are internat, mulţi au ales să rămână peste noapte la cămin, pentru a putea fi prezenţi la bal”, a spus profesoara Corina Lungu, care coordonează balul bobocilor de la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

Comentarii

WORDPRESS: 0