Prima paginăSocial

Înțelegere de cooperare semnată între municipiul Roman și orașul Ștefan Vodă, din Republica Moldova

Înțelegere de cooperare semnată între municipiul Roman și orașul Ștefan Vodă, din Republica Moldova

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 1 Decembrie, în cadrul manifestărilor organizate la Roman cu ocazia Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri de la 1918, în sala de consiliu a primăriei a avut loc semnarea unei înțelegeri de cooperare între oficialitățile municipiului nostru și a orașului Ștefan Vodă, din Republica Moldova, oraș înfrățit cu Romanul. Delegația basarabeană, formată din opt persoane, a fost condusă de primarul orașului Ștefan Vodă, Gheorghe Anghel. La eveniment au participat consilieri locali, parlamentari și reprezentanți ai mai multor instituții din Roman.

Primarul Lucian Micu a dat citire prevederilor documentului, care precizează că cele două localități vor colabora în domenii de interes reciproc, între care: administrație publică locală, comerț, agricultură, asistență socială, utilități publice, investiții sau sport. „O parte dintre prevederile acestei înțelegeri de cooperare au fost puse deja în practică, de-a lungul timpului, delegații din cele două comunități au făcut vizite reciproce și, de asemenea, unități de învățământ, împreună cu elevi și cadre didactice, au făcut schimburi de experiență”, a afirmat primarul Lucian Micu.

„Stimați prieteni, trăim un eveniment emoționant pentru toți, iar acest document semnat azi concretizează acțiunile începute cu mult timp înainte. Suntem legați istoric de milenii ca națiune, ca frați, iar acest document ne va ajuta pe viitor să avem o confirmare juridică a acestei legături. Suntem foarte emoționați să fim aici anume la 1 Decembrie, de sărbătoarea națională cea mai importantă a României, iar cu acest prilej doresc să vă felicit pe toți cei prezenți la această sărbătoare, vă urez «La mulți ani!», să ne recunoaștem ca frați și să ne întâlnim cât mai des”, a afirmat primarul orașului Ștefan Vodă, Gheorghe Anghel.

Citește și:   Angajări la Primăria Roman, posturi de inspector și referent scoase la concurs

Reprezentanții celor două localității și-au oferit cadouri simbolice cu ocazia acestui eveniment, după care au luat parte împreună la ceremonia dedicată Zilei Naționale a României din Piața „Roman Vodă”. Romanul a semnat un acord de cooperare cu orașul Ștefan Vodă în pe 17 mai 2013. Pe 1 decembrie anul trecut, o delegație din orașul Ștefan Vodă a vizitat Romanul, iar vizita a fost întoarsă, în luna mai a acestui an, de o delegație a municipiului Roman.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0