HomeNeamt

Inspectorul general verifică robinetele din școli

viorel stan 1Inspectorul școlar general va verifica, în această săptămână, situația școlilor care nu au aviz sanitare de funcționare.

 

 

Inspectorul școlar general Viorel Stan (foto) va inspecta, în această săptămână, câteva unități școlare din județ. Scopul monitorizării îl reprezintă evaluarea bazei materiale a unităților școlare și evaluarea condițiilor concrete din școală de care depinde acordarea autorizației sanitare de funcționare. „Mi-am propus sa fac o radiografie a nivelului la care, în acest moment, unitățile școlare din județ îndeplinesc cerințele obligatorii pentru acordarea avizelor sanitare de funcționare. În acest scop, voi discuta, la fața locului, atât cu directorii unităților școlare, cât și cu primarii, pentru a găsi căile de urmat și mijloacele necesare pentru a reduce, pe cât posibil, numărul unităților școlare din județ care, la fiecare început de an școlar, nu primesc aviz de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică. Împreună cu reprezentanții comunităților locale, vom identifica cauzele și vom încerca să găsim soluțiile cele mai eficiente”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

Lista școlilor care nu au primit aviz sanitar de funcționare în județul Neamț este destul de lungă și include atât școli din mediul urban, cât și școli de la țară. Problemele pe care le ridică inspectorii sanitari sunt aceleași în fiecare an și țin, în primul rând, de asigurarea rețelei de apă curentă și de existența canalizării.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • „las-o, bre, că merge-aşaaaaaaa” a luat disc de platină la Romania, nu ştiu de ce vă mai osteniţi, başca se desfiinţează DSPurile şi, iak, n-o să mai fie cine să facă tarantele 😉

  • marian 11 ani ago

    ,, Om bun ”, ar trebui si matale domnule inspector general sa aduci niste finantari la scoli nu sa cersiti la primarii pentru bani si intretinere…aveti toata gama politica si nu mai aveti pe cine da vina ca nu sunteti finantati…aduce-ti si voi niste bani la scoli ca de acolo va primiti leafa.Daca va uitati pe statul de plata a unui salariat din primarie nu veti gasi salariu peste 800 ron…si sa avem pardon in invatamant nu sunt asemenea salarii si aveti si naveta platita de primarii…la salariatii din primarii nu le plateste nimeni naveta iar voi mai faceti si meditatii.

  • Maria Buza 11 ani ago

    „marian” : nu te supara matale,dar la scoala mea nu am vazut nicio decontare de foarte mult timp.Spune-mi la ce primarie lucrezi ,ca ma transfer imediat la scoala din localitatea ta,poate beneficiez si eu de decontare.