Prima paginăCultural

Înscrieri pentru noul concurs al Festivalului Național „Garabet Ibrăileanu” din Roman

Înscrieri pentru noul concurs al Festivalului Național „Garabet Ibrăileanu” din Roman

Dimensiune text

 

 

Uniunea Armenilor din România – Sucursala Roman organizează, în perioada 7 – 8 iunie, în Sala „Nicolae Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei Roman, Festivalul Național „Garabet Ibrăileanu”, ediția a II-a, în colaborare cu Primăria Municipiului Roman, Uniunea Scriitorilor din România și Societatea Culturală „Clepsidra”.

Conform organizatorilor, festivalul va include conferințe ale invitaților, un simpozion științific privind viața, personalitatea, activitatea și opera lui Garabet Ibrăileanu, un concurs de aforisme originale, dotat cu premii, trofee și diplome, decernarea premiilor naționale ale Uniunii Scriitorilor din România pentru critică literară, precum și un concert festiv.

În vederea organizării secțiunii privind concursul de aforisme originale, juriul așteaptă creațiile personale ale celor care doresc să participe la această competiție, însumând minimum 40 de aforisme, până la data de 15 mai, la adresa de e-mail: nazaretianemanuel@yahoo.com sau la adresa poștală: Emanuel Nazaretian, OP 1, CP 26, Roman, Neamț, însoțite de datele de contact și un scurt CV literar.

Câștigătorii vor primi diplome și premii în bani. „Cele mai bune creații aforistice vor fi publicate în reviste de cultură, într-o antologie viitoare a festivalului”, afirmă Emanuel Nazaretian, președintele Sucursalei Roman a Uniunii Armenilor din România, directorul festivalului.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0