Prima paginăActualitateRoman

Înscrieri pentru cursul de limbă neogreacă

Dimensiune text

Cursurile sunt organizate de Comunitatea Elenă din Roman.

Au început înscrierile pentru cursurile de limbă neogreacă în anul școlar 2013-2014. Înscrierile se fac la sediul Comunității Elene din Primăria Roman, camera 55, până pe 25 septembrie. Cursurile pot fi frecventate de copii și adulți și se vor ține la Liceul Teologic Ortodox ”Episcop Melchisedec Ștefănescu”. ”Îi așteptăm pe toți cei care doresc să învețe sau să aprofundeze limba și cultura grecească să participe la cursurile organizate de Comunitatea Elenă”, a precizat inginerul Boris Cepalis, președintele Comunității Elene din Roman.

Cadrul didactic care va preda limba neogreacă, pentru ambele nivele de studiu, începători și avansați, este profesoara Nicoleta Tudor. ”Comisia de învățământ-știință, tineret și sport din cadrul Uniunii Elene din România organizează pe 21 septembrie o întâlnire cu toți profesorii care predau limba neogreacă cu privire la programa școlară pentru anul școlar 2013-2014, în vederea stabilirii manualelor ce vor fi utilizate la predare. Se insistă foarte mult pe pregătirea elevilor pentru olimpiada de limbă neogreacă, precum și pe participarea acestora la manifestările artistice organizate la nivel local și național”, a spus președintele Cepalis. Cursurile de limbă neogreacă vor debuta la 1 octombrie. La finalizarea anului școlar, cursanții vor primi un document prin care se atestă absolvirea cursului. ”Avantajele frecventării acestui curs sunt însușirea unei limbi străine care poate facilita legături de comunicare cu persoane din Grecia, precum și obținerea unor locuri de muncă”, susține președintele Cepalis.

Elevii merituoși au șansa de a participa la tabere școlare în țară și în Grecia. ”Patru elevi romașcani, participanți la olimpiada de limbă neogreacă de anul trecut au fost implicați în această vară într-un proiect organizat de Uniunea Elenă din România, intitulat «Dialog cu timpul și lumea» și desfășurat la Constanța. Alții doi elevi, Ioana Lucaci și Daniel Butnariu, din formația de dansuri «Areti» a Comunității Elene din Roman, se află în Grecia la Seminarul pentru însușirea și perfecționarea dansurilor tradiționale grecești”, a spus  Boris Cepalis.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • vasile 8 ani

    dar care ar fi avantajele? cred ca se insista mult prea mult pt.o limba „moarta”!