Prima paginăActualitate

Inconștiență și teribilism: a picat până la brâu în lacul înghețat din Parcul Municipal Roman

Inconștiență și teribilism: a picat până la brâu în lacul înghețat din Parcul Municipal Roman

Dimensiune text

 

gheata lacDeși pare incredibil, o adolescentă din Roman și-a pus în pericol sănătatea și viața după ce, din inconștiență și/sau teribilism, a escaladat gardul de protecție al lacului din Parcul Municipal, a înaintat pe gheața subțire, aceasta a cedat și tânăra a picat în apă. Din fericire, au fost și martori la această întâmplare – ce se putea transforma în tragedie -, care au alertat autoritățile. Polițiștii locali spun că zilnic le atrag atenția tinerilor să nu se aventureze pe lac, mai ales că este și interzis, dar și periculos. De data aceasta, adolescenta a fost salvată cu ajutorul unui pompier curajos, care a scos-o în câteva minute din apă, iar starea ei de sănătate nu este gravă.

Pompierii au recuperat-o din mijlocul lacului

Totul s-a întâmplat marți, pe 24 ianuarie, în jurul orei 15.25, când postul de pază permanent al Poliției Locale a fost alertat de un cetățean că, în lac, a picat o fată. Între timp, fuseseră alertate și serviciile de urgență, prin numărul unic 112.

Polițiștii locali au ajuns primii la fața locului, unde au găsit-o pe tânără în apa înghețată, până la brâu, dar la o distanță considerabilă la marginile lacului. În ciuda eforturilor de a-i întinde acesteia vâslele de la o barcă, pentru a o atrage afară din apă, distanța de 7-8 metri nu a permis intervenția imediată.

Totuși, foarte repede s-au mobilizat și pompierii romașcani, care, ajunși cu două autospeciale la fața locului, au trimis un coleg pe gheață și, târâș, pe burtă, acesta a putut să-i întindă fetei o frânghie și să o scoată afară din lac, de unde, imediat, a fost preluată de o Ambulanță și transportată la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Martorii de la fața locului și autoritățile spun că tânăra nu a stat mai mult de 7-8 minute în apa rece a lacului până a fost scoasă pe uscat.

Fata este bine, va rămâne sub observație

Tânăra, de 15 ani, le-a declarat medicilor de la Spitalul Municipal de Urgență Roman că a căzut din greșeală în lac, deși acesta este împrejmuit. Și polițiștii locali de la obiectivul din Parcul Municipal, cu o vechime în această zonă de șapte ani, spun că niciodată nu s-a produs un astfel de incident, dar că, aproape zi de zi, inclusiv pe timp de noapte, îi atenționează pe tineri și îi scot de pe gheața lacului.

„Postul nostru este situat în zona debarcaderului și, chiar înainte de producerea accidentului, am atenționat un grup de tineri, care voia să intre de pe ponton pe lac, să nu facă acest lucru. Nu putem spune că tânăra care a picat în lac era în acest grup, dar ea a picat în zona lacului dinspre partea opusă a postului nostru de pază, înspre Colegiul Tehnic «Petru Poni». Inclusiv agentul de pază al firmei private GES a văzut cum am discutat cu tinerii și nu le-am permis accesul pe lac, pentru că este periculos. Noi am intervenit pentru a o scoate din apă, dar pompierii au venit imediat și au reușit să o tragă la mal”, a declarat unul dintre polițiștii locali care asigură paza și ordinea în Parcul Municipal.

Preluată de Salvare, tânăra a ajuns la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, cu o temperatură a corpului de 33,9 grade. Conform cadrelor medicale, i s-au administrat imediat perfuzii calde, a fost învelită în pătură izoelectrică și folie izotermă, până când temperatura corpului va ajunge la 35-36 de grade. Deoarece starea generală a tinerei este bună, după ce temperatura corpului va reveni la normal, aceasta va fi transferată pe secția Pediatrie pentru a fi ținută sub observație.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • @ aut…or ! La ,,bac” se…,,pica” (ca nu stii limba… ma-te..rna!)! In lac se…cade !! P.S. Se …,cadea” sa… ,,pici” la …,,bac”!!!