HomeActualitate

Închisoare pentru hoții de curent

Instanțele de judecată au sancționat drastic furtul de energie electrică și executarea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea. Persoanele vinovate de aceste infracțiuni au primit pedepse ce variază între șase luni și șase ani de închisoare, stabilite prin sentințe definitive și irevocabile sau prin sentințe în prima instanță.

 

 

„E.ON Moldova Distribuție atrage atenția persoanelor care consumă sau au intenția de a consuma fraudulos energie electrică asupra faptului că furtul de energie constituie infracțiune prevăzută și sancționată de Codul Penal, iar identificarea acestor situații constituie o preocupare permanentă a companiei noastre. E.ON Moldova Distribuție avertizează că intervențiile neautorizate și utilizarea unor instalații improvizate pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și pagube materiale importante. Compania noastră are în derulare mai multe proiecte pentru stoparea acestor practici ilegale în județele Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Vaslui și Neamț, în condițiile în care există o iminență a producerii de accidente în sistemul de distribuție a energiei, ceea ce poate avea implicații grave asupra siguranței clienților”, a afirmat Sorin Munteanu, purtător de cuvânt al E ON Moldova Distribuție.

Specialiștii companiei atrag atenția asupra consecințelor pe care le poate avea consumul fraudulios de energie asupra celorlalți consumatori. „Consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determinând variații de tensiune și întreruperi ale alimentării cu energie, mai ales în situația în care capacitatea rețelei de distribuție este depășită. Capacitatea rețelelor electrice este calculată astfel încât să furnizeze energie la parametri de calitate tuturor consumatorilor racordați legal, dar acest calcul poate fi efectuat doar în baza consumului cunoscut de energie electrică, nu și a celui fraudulos. Prin urmare, este în interesul consumatorilor și spre beneficiul lor să semnaleze cazurile de furt de energie, pentru ca aceste situații să poată fi stopate. Rugăm consumatorii ca, în cazul în care sesizează situații de furturi de energie, să anunțe instituțiile abilitate ale statului și E.ON Moldova Distribuție, la numărul de telefon 0800 800 929”, se arată în comunicatul de presă remis redacției.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • gigi 11 ani ago

    bine,,,, dar contuarele care le monteaza de a arata consumul imens, cine face puscarie? Caci am ramas doar cu scuzati, sau ne pare rau si eu am platit 5 ani acele hotii… HOTIII HOTIII, HOTIII sunt 2 ani ce idioti nau facut nimic cred cu tarie ca si acuu platesc acele hotiii ca meau schimbat zis de ei contuar, multi nu stiu ca sunt furati tocmai de eii acei de E-ON

  • gabriela 11 ani ago

    Hai sa fim seriosi…dar marile furturi le face chiar ei cu diferite firme mai consumatoare de energie…vin dau contoarele inapoi si impart banii in doua…faceti un tur la toti cei care lucreaza la E-on si veti vedea cat au prosperat in ultima perioada,iar pierderile sunt platite de micii consumatori.Ati auzit ca au fost controlate firme care apartin unora care lucreaza sau au lucrat la fostul Renel?Aia stiu toate smecheriile dar pardon, acolo nu se intra.

  • Daca hotii de curent sant pedepsiti cu inchisoare,cum sant pedepsiti hotii care inseala consumatorii? Stim ca legea este de partea celui puternic,de partea baietilor destepti,dar pe cei saraci,pe cei slabi cine ii apara? Baietii destepti iau salarii de 4-5 000 de euro incasand la supra pret energia,intrerup curentul cum vor si cand vor,toate aparatele de uz casnic si gospodaresc se strica prin repetate intreruperi de curent,si cand noi vrem sa-i actionam in judecata,ne trebuiesc bani mai mult de costul celor stricate(frigider,tv etc)