Prima paginăSocial

Începe reabilitarea podului de la Luțca

Începe reabilitarea podului de la Luțca

Dimensiune text

 

Luni, 2 martie, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, a efectuat o vizită de lucru la două dintre proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din zona Roman, informează un comunicat al CJ Neamț.

Prima oprire a constat într-o analiză a evoluției lucrărilor de reparații pe DJ 207D, drum care leagă comunele Sagna și Gâdinți. Intervenția echipelor a început pe 30 ianuarie 2020, când șeful CJ Neamț a predat amplasamentul. În timpul inspecției s-a constatat că lucrările sunt în grafic. În prezent se toarnă stratul de balast. „Constructorul s-a angajat ca, până la începutul verii, acest sector de drum să fie modernizat. Valoarea totală a lucrărilor pe cei 7 km este de 17 milioane de lei. Fondurile provin din PNDL“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

După vizita pe această rută, a doua oprire a fost pe DJ 207A, unde s-a predat constructorului amplasamentul pentru începerea unei noi lucrări în județul Neamț, reabilitarea podului de la Luțca. „Este o lucrare esențială pentru infrastructura rutieră din zona Romanului, având în vedere că acest pod nu a fost reparat niciodată de când a fost construit, anii ’65 – ’70, și este într-o stare avansată de degradare. Lungimea totală a lucrării este de 214 metri, iar valoarea de 6,8 milioane de lei. Banii provin tot din Programul Național de Dezvoltare Locală. În două-trei săptămâni voi reveni în zonă pentru monitorizarea intervenției, așa cum fac în cazul tuturor proiectelor care sunt în derulare în județul Neamț. Vreau să se execute lucrări de calitate și în termenul stabilit în graficul de execuție! Angajamentul pe care mi l-am asumat în fața nemțenilor este că în acest prim mandat de președinte de Consiliu Județean voi moderniza 90% din infrastructura rutieră! Nu vreau să îi dezamăgesc pe nemțeni“, a mai declarat președintele Ionel Arsene.

Citește și:   275 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

Reparațiile pe DJ 207D și la podul de la Luțca au fost solicitate în dese rânduri de către cetățenii din zonă dar și de către autoritățile locale, care au cerut sprijinul CJ Neamț.

 

 

Foto: CJ Neamț

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • escu 2 ani

  [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]