Incendiu la o locuință din Cotu Vameș

HomeActualitate

Incendiu la o locuință din Cotu Vameș

Joi, 16 martie, la ora 10:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Plopului, în localitatea Cotu Vameș, din comuna Horia, informează ISU Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și Stația Roman a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț. La sosirea, pompierilor incendiul se manifesta la acoperiș, pe hol și în interiorul unei camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la o anexă gospodărească.

„Proprietarul locuinței, un bărbat de 75 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, deoarece a suferit un atac de panică și s-a intoxicat cu fum. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 30 de metri pătrați din acoperișul locuinței și bunurile materiale din interiorul camerei și holului – mobilier, articole textile, televizor, documente de identitate etc. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire”, a precizat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite care pot provoca adevărate tragedii, pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor următoarele: nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă; aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare; nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă; nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta; nu aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile; nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Comentarii

WORDPRESS: 0