HomeRoman

Incendiu la o centrală de cartier

Luni, la prînz, pompierii militari romașcani au fost alertați și au intervenit cu patru subofițeri și o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-o centrală termică dezafectată, de pe strada C.A. Rosetti din Roman.

 

Incendiul a fost cauzat de acțiunea unor persoane iresponsabile care au incendiat deșeurile din interior. Au ars aproximativ 400 de kilograme de deșeuri textile și cartoane.

Centralele termice dezafectate sînt o problemă pe care nici administrația publică locală și nici proprietarii nu au reușit să o rezolve. Puține dintre centralele termice au fost consolidate de cei care au cumpărat construcțiile și terenul aferent, pentru a li se da o utilitate. Cele mai multe se degradează în mod natural sau „ajutate” de persoane care vor să facă un ban vînzînd cărămidă furată. Centralele rămase în picioare servesc drept adăpost pentru oamenii străzii. În această situație, nu de puține ori, pompierii sînt chemați să stingă incendii izbucnite din cauză că cei fără adăpost fac focul pentru a se încălzi sau din alte motive.

Comentarii

WORDPRESS: 0