Incendii la Tămășeni și Sagna

Incendii la Tămășeni și Sagna

Dimensiune text

 

În perioada 28 aprilie – 1 mai, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină pentru stingerea a șase incendii. Două dintre acestea s-au produs în zona Romanului.

Vineri, 28 aprilie, la ora 18:32, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un grajd în localitatea Tămăşeni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tămăşeni. „În urma evenimentului au ars circa 20 de metri pătrați din adăpostul pentru animale realizat din lemn și s-au degradat circa opt metri pătrați din acoperişul casei aflată în vecinătatea adăpostului. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost un cablu electric neizolat corespunzător”, informează ISU Neamț.

Sâmbătă, 29 aprilie, la ora 01:24, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o anexă în localitatea Sagna. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 14 pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, și doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sagna. „În urma evenimentului au ars acoperişul anexei, pe o suprafaţă de circa 30 de metri pătrați. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost coşul de fum neprotejat termic”, precizează reprezentanții ISU Neamț.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0