Încă un copil din Neamț a murit din cauza rujeolei

HomeSanatate

Încă un copil din Neamț a murit din cauza rujeolei

 

Încă un copil din județul Neamț a murit din cauza rujeolei, numărul total al deceselor ajungând la 37 la nivel național, a anunțat vineri, 29 decembrie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

11 cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, în Bucureşti şi în patru judeţe. Numărul total de cazuri înregistrate până vineri, 29 decembrie, a ajuns la aproape 10.300.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 29 decembrie 2017, este 10.279, din care 37 de decese. Cel de-al 37-lea deces datorat rujeolei, confirmat prin izolare virală, a fost raportat la un copil cu anemie în vârstă de șase luni, neeligibil la vaccinare, din județul Neamț. În săptămâna 25 – 29 decembrie 2017 au fost raportate încă 11 cazuri nou confirmate, în patru județe și în municipiul București, astfel: șapte în București și câte unul în Neamț, Călărași, Dâmbovița și Prahova”, precizează un comunicat al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Un alt copil din județul Neamț a murit din cauza rujeolei, la începutul lunii septembrie, un băieţel de cinci luni, cu anemie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0