Prima paginăPolitica

Încă doi primari vor face campanie pentru PSD

Dimensiune text

Primarii din Gherăeşti şi Boteşti au urmat exemplul altor şase primari din zona Romanului şi au confirmat sprijinul pentru PSD în campaniile electorale care vor urma. Acestea sunt ultimele „recrutări” pe care le face PSD Neamţ.

PSD îşi întăreşte forţele pentru alegeri. Intrarea a şase primari PDL din zona rurală a Romanului – Ion Creangă, Icuşeşti, Horia, Valea Ursului, Sagna şi Stăniţa – în rândurile PSD, acţiune care a avut loc pe 27 martie, a fost urmată, la scurtă vreme, de un nou val de migraţie. Alţi doi primari din zona limitrofă a Romanului – Boteşti şi Gherăeşti – şi-au arătat vineri, 4 aprilie, susţinerea faţă de PSD.

Georgeta Blaj, primarul comunei Boteşti, se află la primul mandat. Deşi, la alegerile din iunie 2012, a candidat la funcţia de primar pe listele PNL, Georgeta Blaj a fost curtată serios şi de PSD. Trecerea Georgetei Blaj la PSD, ca simpatie și susținere, ar putea constitui o reconsiderare a poziţiei PSD faţă de cea care a răsturnat PSD de la „guvernarea” comunei Boteşti. Cu toate acestea, actualul primar al comunei Boteşti nu a dorit să comenteze schimbarea de macaz pe care a făcut-o vineri.

Carol Bereşoaie, primarul PDL al comunei Gherăeşti, s-a lăsat şi el racolat de reprezentanţii PSD. Cu vechi state de plată în administraţie – primar în perioada 1983 – 1989 şi primar după 1990, Carol Bereşoaie a dus lupte grele împotriva consilierilor locali PSD care nu-i susțineau proiectele. După două mandate zbuciumate, Postul Mare al Paştelui a adus armonie în Consiliul Local Gherăeşti. „Cei din urmă vor fi cei dintâi. Toţi colegii din Colegiul 5 sunt acum la PSD. Din acest moment, am toţi primarii vecini la PSD. A fost prea mare presiune asupra mea şi am cedat. Am făcut-o pentru comunitate, pentru că vreau să termin proiectele începute”, a spus Carol Bereşoaie, primarul comunei Gherăeşti.

Atragerea primarilor din alte partide către PSD va înceta. Cel puţin aşa susţine un membru marcant al PSD Neamţ. „Am discutat în cadrul şedinţei de Birou Judeţean şi am decis că ne vom opri aici. Știţi că este o vorbă: «Ce-i prea mult strică». Este o situaţie împrăştiată la PDL şi s-a profitat de treaba asta, dar nu vom mai chema lângă noi alţi primari”, a afirmat deputatul Ioan Munteanu.

Reprezentanţii PSD Neamţ au spus că, în cele mai multe cazuri, primarii au fost cei care au iniţiat discuţiile pentru a se alătura PSD. Ceilalţi primari din judeţ care s-au alăturat, vineri, PSD reprezintă comunele Războieni, Dămuc, Pângăraţi, Gîrcina şi Bicazu Ardelean.

La acest moment, PSD colaborează cu 57 de primari din Neamţ. 34 dintre edilii locali au şi carnet de partid PSD, iar 23 de primari au decis să fie alături de social-democraţi doar cu sufletul şi faptele, fiindcă legea nu le permite să demisioneze din partidele cu care au câştigat alegerile locale fără a pierde mandatul.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0