Încă 8 milioane de lei de la bugetul județului pentru problemele urgente ale Spitalului Piatra Neamț

HomeSanatate

Încă 8 milioane de lei de la bugetul județului pentru problemele urgente ale Spitalului Piatra Neamț

 

Consiliul Județean (CJ) Neamț a alocat luni, 30 martie, circa 8 milioane de lei, fonduri cu care Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț va face achiziții urgente de aparatură și echipamente de protecție, pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19 și pentru asigurarea măsurilor privind protejarea cadrelor medicale care se îngrijesc de acești bolnavi, informează un comunicat al CJ Neamț.

Fondurile alocate luni vin să le suplimenteze pe cele date tot de la bugetul județului în ședința de pe 18 martie, când suma transferată către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost de 3,03 milioane de lei.

„Astăzi am condus ședința extraordinară a Consiliului Județean, pentru a aloca, din bugetul județului, fonduri cu care să asigurăm, de urgență, aparatură și echipamente de protecție pentru spitalul din Piatra Neamț, suplimentar față de cei 3,03 milioane de lei – banii alocați la ședința trecută, din 18 martie, tot pentru materiale și echipamente medicale necesare unității medicale.

Am alocat circa 8 milioane de lei pentru 20 de ventilatoare mecanice, 20 de monitoare pentru funcții vitale, 20 de paturi ATI, 4 tuneluri decontaminare, pentru achiziționarea unor obiecte de inventar, asigurarea serviciilor de cazare pentru circa 140 de angajați ai spitalului și servicii de transport pentru aproximativ 185 de cadre medicale, 5.000 de teste diagnosticare PCR, 10.000 de teste rapide, medicamente pentru COVID-19 – soluții dezinfectante, seturi complete de echipament, măști de trei tipuri, combinezoane de unică folosință.

Sunt momente grele prin care trecem cu toții și trebuie să găsim urgent, cele mai bune soluții pentru nemțeni, fie că sunt pacienți în spital sau cadre medicale care au nevoie de condiții normale pentru a-și desfășura activitatea! De aceea am regândit lista de priorități a Consiliului Județean și am realocat fondurile în funcție de urgențele care au apărut din cauza pandemiei!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

SJU Piatra Neamț beneficiază și de sprijinul unor voluntari care s-au mobilizat pentru strângerea de fonduri și donații. „După ședința extraordinară am avut o discuție cu Vlad Gliga, președintele Asociației Comunitatea Noastră (VIVID), și am convenit împreună să transmită către Consiliul Județean toate documentele necesare în vederea realizării unui parteneriat. Le mulțumesc pe această cale încă o dată pentru implicarea de care dau dovadă el și cei cu care formează această echipă!“, a mai spus președintele Ionel Arsene.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0