Încă 1.000.000 de lei de la Consiliul Județean pentru bisericile din județ. Fonduri pentru biserici din Roman, Horia, Trifești și Doljești

HomeReligie

Încă 1.000.000 de lei de la Consiliul Județean pentru bisericile din județ. Fonduri pentru biserici din Roman, Horia, Trifești și Doljești

 

 

Mai multe biserici din județul Neamț urmează a primi suma de 1.040.000 din bugetul județului, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Neamț de joi, 13 decembrie. Banii vor fi alocați către 22 de biserici ortodoxe din județ, în urma solicitărilor venite de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei și a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„În conformitate cu prevederile OG 82/2001, unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România pot beneficia, la cerere, de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale. Potrivit dispozițiilor HG 1470/2002 privind aprobarea normelor metodologie pentru aplicarea prevederilor OG 82/2001 republicată, alocarea sprijinului financiar unităților de cult se realizează prin hotărâre a consiliilor locale, județene, la solicitarea unităților centrale de cult, formulată pe baza cererilor primite de la unitățile locale de cult”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre dezbătut de consilierii județeni în ședința de joi.

În zona Roman, vor primi fonduri următoarele parohii: Parohia Doljești – 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a Așezământului pastoral-misionar „Sfânta Treime”; Parohia Miron Costin, din comuna Trifești – 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a Așezământului social-filantropic; Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Roman – 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a Centrului social-cultural; Parohia Cotu-Vameș, din comuna Horia – 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a casei praznicale; Parohia Cotu Vameş 2, din comuna Horia – 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcție a Aşezământului social-filantropic.

Alți 1.170.000 de lei au fost alocați pentru unitățile de cult de către Consiliul Județean în ședința de la începutul lunii octombrie, atunci primind bani și biserici ortodoxe și romano-catolice din Roman, Cotu-Vameș, Rotunda, Gherăești și Nisiporești.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0