Prima paginăPolitica

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în defavoarea primarului Lucian Micu, în procesul privind incompatibilitatea

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în defavoarea primarului Lucian Micu, în procesul privind incompatibilitatea

Dimensiune text

 

Joi, 2 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a oferit o soluție definitivă împotriva primarului Lucian Micu, în procesul în care acesta a contestat o decizie a Agenției Naționale de Integritate (ANI), care susține că Lucian Micu a fost incompatibil pentru perioada când a deținut în același timp și funcția de viceprimar, și cea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Primarul Lucian Micu a avut joi o reacție la aflarea acestei sentințe, afirmând că nu comentează această decizie, dar că, în același timp, legislația actuală îi permită să rămână în funcție și că va candida la alegerile locale.

„După cum mă cunoașteți, sunt o persoană cinstită și nu îmi place să ascund gunoiul sub preș. Când am ales și am fost ales să conduc acest oraș, știam că vor fi vremuri frumoase, dar și dificile, poate nu atât de grele ca povara noului coronavirus, dar până acum tot timpul am găsit soluții să depășim cu bine fiecare «încercare a vieții». Tocmai acum a venit și decizia ICCJ, prin care s-a dat dreptate inspectorilor ANI. Sigur că decizia mă nemulțumește, sunt dezamăgit, însă nu o comentez. Pot comenta, însă, că așa cum morții votează în unele județe ale țării, în Roman morții fac plângeri administrative. Pot comenta cu privire la faptul că dosarul care a ajuns în instanță era doar un sfert din cel inițial, mă refer la volum. De ce? Pentru că din el lipseau probe. Dar, acum nu mai contează.

Și în 2014, când eram viceprimar, și astăzi, când sunt primar, eram și sunt la fel de interesat de sănătatea romașcanilor, de calitatea actului medical. Da, am participat la ședințele Consiliului de Administrație de la Spital, pentru că e firesc să fiu interesat de asigurarea unor servicii medicale bune. Dacă preocuparea mea înseamnă «incompatibilitate», mă abțin…

Nu e deloc momentul acum să dezbat legislația care îmi permite să rămân primar – pentru că nimeni nu poate să treacă peste voința romașcanilor care m-au legitimat în funcție – și nici faptul că nu există vreo lege care să-mi interzică dreptul de a candida. Acum, trebuie să ne concentrăm cu toții pentru a lua măsurile cele mai bune pentru a feri Romanul și zonele limitrofe de răspândirea coronavirusului, să fim pregătiți să oferim asistență medicală pacienților și să avem cât mai puțin de suferit. Toate la timpul lor. Nimeni nu ar trebui să își facă timp pentru jocurile politice, eu unul îmi aloc tot timpul pentru a lua măsurile cele mai bune, pentru a vă informa, pentru a păstra stabilitatea în orașul nostru”, a transmis primarul Lucian Micu.

În iulie 2016, Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Lucian Micu „se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea 161/2003”. Lucian Micu a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Bacău, apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • Marius 10 luni

  Da, D-le Primar e firesc si normal ca ai fost si esti „interesat de sănătatea romașcanilor” doar ca nu e normal sa primesti remuneratie simultan si pentru funcția de viceprimar și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman….
  Rusinica!!!

 • van kiparos 10 luni

  [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.] Mare om , mare caracter!Acelasi cuvant mincinos ca si al precedentului edil , cel cu „romascanii mei” , tupeist care isi inchipuie nu’s ce sentimente favorabile lui din partea concitadinilor.

 • Catalin Popa 10 luni

  Viitor somer ! Urmeaza motivarea de la inalta curte si prefectul tre’ sa il demita dupa care nenea se va intoarce pe plaiurile natale . nu l-au ales decat vreo 2000 de romascani si aia au primit pachete asa ca nu reprezinta pe romascani . hai pa !

 • iulian 10 luni

  [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]

 • Mișu 10 luni

  Cred că un jurist trebuia să avizeze includerea și în consiliul de administrație… totuși cei din C.A. știu că aveau și alte funcții de conducere… nu erau aleși „oameni ai străzii”…

 • mama omida 10 luni

  [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]

 • van kiparos 10 luni

  Sa-mi cer scuze? Pentru ce? Pentru cuvinte ceva mai tari?
  Sa venim la zi: ma bucura realizarea masurilor luate in combaterea virusului . Cat de eficiente vor fi , se va vadea , sper in sensul bun. Si as mai adauga si aprovizionarea farmaciilor , sau altor entitati , cu masti medicale si manusi suficiente , care sa poata ajunge si la persoanele de peste 65 ani si care nu si le pot procura singuri , ci prin „milostivi” de la „Mana intinsa.SRL”