Prima paginăRural

În satul Băneasa, cu elicopterul

Dimensiune text

Cel mai mic și cel mai sărac sat al comunei Bozieni, Băneasa, este rupt de lume din cauza ninsorii și a viscolului.

 

 

53 de familii sînt izolate de o mare de zăpadă, care atinge între 1,5 și 2 metri. Situat la 12 kilometri de satul de centru, la cota cea mai înaltă a comunei, satul Băneasa este întotdeauna lăsat la urmă de autorități cînd se pune problema deszăpezirii.
Joi o să intervenim din nou în satul Băneasa. Satul arată ca și cum, după prima ninsoare, nu s-a intervenit deloc. Este un sat foarte izolat. Ultima zăpadă depusă a făcut imposibilă legătura cu satul. Școala este închisă, pentru că învățătoarea este navetistă. Dacă în acest moment are loc un incendiu sau o femeie naște înainte de termen, numai elicopterul mai poate intra în sat. Mă rog la Dumnezeu să nu avem vreo urgență, pentru că nu știu cum aș putea acționa„, a declarat Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.

Satul e prea mic ca să aibă consilier local. În schimb, oamenii și-au ales un delegat sătesc care participă la ședințele consiliului local și ține legătura cu primarul în cazul unor urgențe. Cînd vine iarna grea, locuitorii satului Băneasa se gîndesc dacă nu cumva ideea de strămutare a satului, gîndită de comuniști și foarte aproape de a fi pusă practică dacă nu veneau evenimentele din 1989, nu ar fi fost mai bună pentru ei.

Singurul lucru bun care li se întîmplă locuitorilor din Băneasa este faptul că, în satul lor, italienii fac prospecțiuni eoliene, în vederea captării acestei energii nepoluante, care i-ar scoate, dacă vor trece cu bine peste această iarnă, din întuneric.

COMENTARII

WORDPRESS: 0