HomeRoman

În pași de dans spre Italia

Cinci trupe de dans sportiv din cadrul Clubului de dans din Roman au fost premiate la Festivalul „Ecostyle Music&Dance” desfășurat la București. Prestația micilor dansatori, apreciată de juriul concursului, va fi evaluată și în Italia, la un concurs internațional de dans.

 

Micii dansatori din cadrul Clubului de dans din Roman condus de Anca Ungureanu, ce activează în cadrul Casei de Cultură, au participat la festivalul național de teatru, muzică, dans, desen, pictură, caricatură și sculptură „Ecostyle Music&Dance”, desfășurat pe 29 aprilie la Grand Arena din București. Organizat de Federația „Star Music”, Asociația Culturală „Soul Music Art” și Asociația Culturală „Toma Popescu”, concursul a adus la „start” concurenți din toată țara. Acest festival a avut drept scop descoperirea, îndrumarea și lansarea tinerelor talente pe scenele naționale și internaționale. La secțiunea dans sportiv s-au înscris sportivi din București, Ploiești, Galați și Roman.
Clubul de dans din Roman a participat cu cinci trupe reprezentînd categorii de vîrstă diferite, la opt stiluri de dans. Juriul a apreciat prestația trupelor de dans din Roman, pe care le-au răsplătit cu premii ce au încununat munca noastră„, a precizat Anca Ungureanu, coordonatoarea Clubului de dans la Roman.
La secțiunea dans clasic, rezultatele obținute de Clubul de dans din Roman au fost: trupa „Unique” (14 – 18 ani) și „Artis Dance” (7 – 10 ani) – locul III, trupa „Mini Stars” (5-6 ani) – diplomă de participare. Două formații de dans au obținut locul II la secțiunea „dans de caracter”: trupa „Fresh Air” (10-13 ani) – dans reggaeton și trupa „Unique” (14 – 18 ani) – dans country. La secțiunea „dans modern”, primele locuri au fost obținute de copiii din cadrul Clubului de dans coordonat de Anca Ungureanu. Locul I a revenit trupelor „Let’s do it!” (10 – 14 ani) – dans hip-hop și trupa „Artis Dance” (7-10 ani) – dans funky, iar locul II a fost obținut de trupa „Mini Stars” (5-6 ani) – dans pop-r&b.
Pentru fetițele din trupa «Mini Stars», rezultatul obținut este o mare reușită, deoarece întotdeauna la secțiunea «dans modern» concurența este mare. Ele au reușit, la vîrsta lor, să facă față presiunii concursului, mai ales că acest festival a fost pentru ele debutul în competiția sportivă„, a spus Anca Ungureanu.
Pentru interpretarea impecabilă a coregrafiei, cinci copii au primit din partea juriului diplome speciale: Elena Căprioară, Nicu Rotaru, Bianca Nechita, Livia Canschi și Adelina Enache.

În urma acestui concurs, Clubul de dans din Roman va reprezenta România la Festivalul Internațional „Dei Giovanni” din localitatea Piacenza (Italia), care se va desfășura în perioada 16 – 27 august. „Pentru noi este o mare onoare să putem participa la un concurs internațional și o mare responsabilitate pentru că trebuie să reprezentăm România. Rămîne să vedem cum vom reuși să facem rost de fonduri pentru a putea face deplasarea în Italia„, a mai spus Anca Ungureanu.

Comentarii

WORDPRESS: 2