Prima paginăSocial

In memoriam Mihai Eminescu și Ziua culturii naționale, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

In memoriam Mihai Eminescu și Ziua culturii naționale, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

 

Luni, 16 ianuarie, Catedra de limba și literatura română a Colegiului Tehnic „Miron Costin” Roman a desfășurat activitatea „In memoriam Mihai Eminescu”, aflată la a VIII-a ediție. Intenția profesorilor de limba și literatura română a fost să-i implice pe elevi într-o activitate interesantă pentru a marca 167 de ani de la nașterea poetului național.

Programul activității a fost foarte variat, deoarece elevii au pregătit, la secțiunea „Eminescu în versuri și imagini”, pe lângă recitalul de poezie din creația eminesciană, poezii în care a fost elogiată personalitatea poetului, o interpretare muzicală a unor poezii, o expoziție de carte din colecția bibliotecii școlii, dar și o expoziție de desene în care a fost surprins conținutul celor mai cunoscute poezii.

Un alt moment al activității a fost dedicat prezentării cărților: „Știm noi cine a fost Eminescu?”, carte scrisă de Ilina Gregori și prezentată de elevul Ionuț Enea, și „Din pățaniile unui profesor”, de A. Gh. Olteanu, carte prezentată de eleva Cătălina Bulancea, clasa a XI-a A. De asemenea, a fost marcată și Ziua culturii naționale, prin evocarea personalității mentorului Junimii, Titu Maiorescu, de la a cărui moarte se vor împlini anul acesta 100 de ani.

Bucuria elevilor a fost intensificată de prezența la activitate a elevilor de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, însoțiți de profesor Loredana Trufaș, aceștia prezentând o sinteză a activităților din școala lor.

„Scopul acestor activități este de a-i determina pe elevi să înțeleagă importanța culturii în construirea și păstrarea identității noastre. Ziua de 15 Ianuarie este învestită cu semnificații deosebite și are un loc special în calendarul nostru cultural. Este, pe de-o parte, ziua în care venea pe lume Mihai Eminescu, poetul nostru național, dar și cea mai înaltă expresie a graiului românesc, iar, pe de altă parte, ziua de naștere a poetului a devenit Ziua culturii naționale. Prin astfel de activități, dorim să oferim elevilor alternative educaționale care să corespundă intereselor lor și să-i determine să se implice în organizarea lor pentru înțelege că acestea au un rol deosebit în formarea personalității lor”, a afirmat profesor Paraschiva Buciumanu.

colegiul miron costin - mihai eminescu 3

colegiul miron costin - mihai eminescu 4

colegiul miron costin - mihai eminescu 1

colegiul miron costin - mihai eminescu 2
 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0