Prima paginăActualitateNeamt

Iarna nu a dat emoţii autorităţilor

Dimensiune text

Vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

Iarna nu a creat, deocamdată, probleme autorităţilor locale. La Roman, împrăştierea de antiderapant a început de miercuri, 22 ianuarie, şi a continuat joi, 23 ianuarie, încă de la primele ore ale dimineţii. „Pentru a da cu antiderapant prin tot oraşul sunt necesare aproximativ două-trei ore, de aceea am început această operaţiune la ora 6.00. Toate trotuarele au fost măturate şi, cel puţin până acum, nu a fost nevoie de intervenţia autolamelor, întrucât stratul de zăpadă este mic. Cred că tot s-a desfăşurat fără probleme, pentru că nu am primit nicio reclamaţie până la această oră”, a afirmat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului Roman.

Nici la nivelul judeţului nu au fost înregistrate probleme, dar autorităţile se pregătesc pentru a face faţă valului de ninsori anunţat pentru sfârşitul acestei săptămâni. Joi, 19 utilaje au acţionat pe drumurile judeţene din Neamţ, în zona Romanului primarul comunei Sagna solicitând sprijin pentru material antiderapant pe un drum judeţean din comună şi pentru intervenirea cu o autolamă.

Joi, meteorologii au emis o informare meteo pentru ninsori viscolite şi răcire accentuată a vremii, în intervalul vineri, 24 ianuarie, ora 18 – duminică, 26 ianuarie, ora 12. În intervalul menţionat, vremea se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi, pe arii restrânse, 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica, cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea. Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei. Vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0