Prima paginăNeamt

I-au furat banii din casă

Dimensiune text

În ziua de 18 mai, în jurul orei 9.35, Postul de Poliție Gâdinți a fost sesizat despre faptul că, în ziua respectivă, în jurul orei 9.15, persoane necunoscute au sustras suma de 2.000 lei de la locuința lui Manolache B., de 75 de ani, din comuna Gâdinți.

 

 

Din primele cercetări a rezultat faptul că o persoană necunoscută a solicitat bătrânului să-i schimbe o bancnotă de 200 lei, ocazie cu care aceasta l-a primit în curtea locuinței și, din ușa casei, necunoscutula văzut că Manolache a scos portmoneul cu bani dintr-o noptieră. Manolache B. a lăsat portmoneul cu bani pe noptieră și a restituit cei 200 lei în bancnote de 50 lei. Imediat, o altă persoană i-a solicitat bătrânului accesul la toaleta locuinței și, profitând de neatenția acestuia, prima persoană i-a sustras suma de 2.000 lei din portmoneu. Autorii au părăsit locul faptei într-un autoturism de culoare roșie, tip break, fiind condus de o a treia persoană. Cei trei autori sunt cu vârste cuprinse între 25 – 30 ani, îmbrăcați cu haine de culoare închisă. În cauză a fost întocmit dosarul penal, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în care se vor continua cercetările pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Pentru a evita astfel de situații, polițiștii vă recomandă: nu deschideți ușa necunoscuților, indiferent cine pretind că sunt; nu faceți publică plecarea dumneavoastră de acasă și rugați vecinii să supravegheze  locuința. Procedați la fel și dumneavoastră când aceștia sunt plecați. Nu permiteți copiilor să deschidă ușa persoanelor necunoscute, chiar dacă spun că sunt trimise de dumneavoastră sau de rude, consecințele putând fi grave. În cazul în care la ușa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse sau solicită să le ajutați cu diferite probleme, evitați-le!! În nici un caz nu le permiteți accesul în locuință. Cereți să vi se prezinte și verificați legitimațiile și cărțile de identitate ale persoanelor care își declină calități oficiale. Înștiințați Poliția când observați că în jurul imobilului dumneavoastră staționează autoturisme cu mai mulți indivizi care urmăresc activitatea. Nu țineți sume mari de bani în casă, neasigurate, și nici nu lăsați impresia că dețineți asemenea sume. Aceeași recomandare este valabilă și cu privire la bijuterii.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0