HomeReligie

Hram la biserica „Isus, Bunul Păstor”

Duminică, 26 aprilie, parohia romano-catolică „Isus, Bunul Păstor” din Roman îşi sărbătoreşte hramul. Peste 30 de preoţi din celelalte parohii catolice din Roman, dar şi din localităţile din împrejurimi, vor participa la liturghia solemnă care va avea loc la ora 11.00, precum şi mii de credincioşi. La invitaţia părintelui paroh Francisc Fărcăşel,

preotul profesor Petru-Sebastian Tamaş, inspector zonal în cadrul Oficiului pentru pastoraţia şcolară şi predarea religiei în şcoală al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi va fi cel care va susţine predica în timpul liturghiei solemne. Invitat la acest eveniment a fost şi primarul oraşului, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Parohia „Isus, Bunul Păstor” a fost înfiinţată la 1 august 2004. La 8 august 2004, PS Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iaşi, a sfinţit capela provizorie şi a instalat noul paroh. La 17 mai 2005, PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iaşi, a sfinţit piatra de temelie, iar noua biserică a fost inaugurată la 25 decembrie 2006.

Această parohie îşi sărbătoreşte hramul în fiecare an în cea de-a patra duminică a Paştelui catolic, care este cunoscută printre creştinii catolici ca fiind „Duminica Bunului Păstor”.

Comentarii

WORDPRESS: 0