Prima paginăActualitate

Hoţii de lemne, în vizorul Poliţiei. Au fost confiscate şase maşini de transport şi sute de metri cubi de lemn

Hoţii de lemne, în vizorul Poliţiei. Au fost confiscate şase maşini de transport şi sute de metri cubi de lemn

Dimensiune text

 

lemnePoliţia a întreprins, în baza unui plan naţional, numeroase activităţi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, în perioada 1 – 30 septembrie 2016. În cadrul acţiunilor coordonate de Poliţia Română, au fost angrenate efective de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, specialişti din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, specialişti din cadrul direcţiilor şi gărzilor silvice, precum şi jandarmi.

La nivel judeţean, în luna septembrie a acestui an, poliţiştii nemţeni au efectuat 440 de controale, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Pe drumurile publice au fost efectuate 384 de controale, în urma cărora au fost verificate 734 de mijloace de transport. Totodată, alte 29 de controale au fost efectuate în fondul forestier şi 27 la locurile de depozitare şi comercializare a materialului lemnos.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 88 de infracţiuni, dintre care 18 la Codul Silvic, şi au fost aplicate 481 de sancţiuni, în valoare de 266.470 de lei. Pentru abaterile constatate la regimul silvic, poliţiştii au dispus măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos, totalizând 452,83 metri cubi de lemn, dintre care 329 de metri cubi de lemn de foc, 88,81 metri cubi de lemn de lucru şi 33,17 metri cubi de cherestea. De asemenea au fost indisponibilizate şase autovehicule folosite la transportul ilegal de material lemnos”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

Tot în luna septembrie, la nivelul IPJ Neamţ au fost primite 13 sesizări privind transportul ilegal de materiale lemnoase, semnalate prin apelurile 112 – Radarul Pădurilor. Toate sesizările au fost verificate în teren de structurile de ordine publică, iar acestea nu s-au confirmat, constatându-se faptul că transporturile semnalate erau efectuate în conformitate cu prevederile legale.

Conducerea Poliţiei Române a dispus continuarea desfăşurării acţiunilor, în sistem integrat, până la sfârşitul lunii octombrie 2016, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0