Prima paginăRoman

Hoți de gunoi, prinși în flagrant

Dimensiune text

Doi bărbați au „curățat” pubelele din Aleea Revoluției de toate sticlele de plastic. Prinși în flagrant, aceștia au fost amendați de polițiștii locali.

 

 

Hoții de gunoi nu se lasă cu una, cu două. Deși au fost mai multe situații în care persoane ce caută în gunoaie au fost prinse și amendate de polițiștii locali, luni, directorul SC Rossal SRL Roman a prins alți doi bărbați care furau PET-urile de pe platforma de gunoi din Aleea Revoluției, le puneau în saci, apoi îi încărcau în căruța cu care veniseră.
„Noi, ca societate de salubritate, dar și România, ca țară, are obligația de a raporta cantitatea de deșeuri colectată selectiv. Dacă hârtia, PET-urile sau elementele din aluminiu sunt furate și apoi valorificate la centrele de achiziție, noi nu mai avem posibilitatea de a raporta canități corecte, în concordanță cu situația reală”, a afirmat Ionel Ciocan, directorul SC Rossal SRL Roman.

hoti gunoi 11063Tot din aceeași cauză, în cadrul competiției „Orașul reciclării”, care s-a desfășurat în perioada octombrie 2012 –  martie 2013, municipiul Roman nu a putut raporta cantitățile exacte ale deșeurilor colectate selectiv. Atunci, mai multe eco-containere au fost vandalizate, iar gunoiul din acestea- furat.

După ce directorul SC Rossal Roman a sunat la Poliția Locală, cei doi bărbați prinși cu sacii de PET-uri au fost identificați și amendați de polițiștii locali, pentru că nu au voie să circule cu atelajul hipo în oraș, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cantitățile de deșeuri colectate selectiv trebuie raportate unui organism specializat din cadrul Uniunii Europene, fiindcă România are de atins o țintă de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor din ambalaje. Dacă această țintă nu este atinsă, țara noastră riscă amenzi deloc neglijabile.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • aaaaaa 9 ani

  Flagrant delict!!!!!

 • voi 9 ani

  voi, ca societate de salubritate, poate incercati sa puneti din nou containerele pentru colectare selectiva.
  acum gunoiul se pune la gramada. nu mai exista containere pentru plastic si hartie.
  poate investiti si in rampele de gunoi. poate spalati si containerele conform contractului…

  • User 9 ani

   Containere pentru colectare selectiva sunt. Gunoiul se pune la gramada pentru ca lumea nu sta sa le colecteze separat inainte de a ajunge la pubela de gunoi.
   Containerele sunt vandalizate constant, li se da foc, sunt rupte, sparte, pentru a se fura din ele.
   Problema este gradul romanului de civilizatie. Se fura ca-n codru, se vandalizeaza, se arunca gunoiul la gramada. Tot timpul sunt vagabonzi care cauta in pubele si fac numai mizerie la rampele de gunoi.
   Societatile de salubrizare, municipalitatea, guvernul, nu pot face nimic fara aportul populatiei. Trebuie sa existe binevointa de ambele parti, dar din pacate nu am ajuns la nivelul occidentului, unde se poate ridica la orice ora din zi sau din noapte gunoiul, cu galagia de rigoare, unde oamenii pun deseurile in saci separat, inainte de a se duce la tomberon, unde nu sunt vagabonzi care sa fure sau sa caute constant in pubele.

 • Radu 9 ani

  a innebunit lumea…

 • sunt in germania 9 ani

  Aveau si saracii oameni un pont de PET-uri… le goleau , apoi le reciclau mai departe … ziua trece , leafa merge , asta este 🙂

 • florin 9 ani

  O intrebare : de ce nu se mai recupereaza, sub nici o forma , ambalajele din sticla ? Se stie ca sticla este un material ” energointensiv”, cu alte cuvinte fabricarea acesteia din cioburi este mult mai ieftina decit in cazul procedeului clasic , cel care pleaca de la materiile prime minerale. Sau nu mai avem in Romania nici o fabrica de acest profil ?