Horia Mihail și „Pianul călător”, din nou în concert la Roman în luna mai

HomeCultural

Horia Mihail și „Pianul călător”, din nou în concert la Roman în luna mai

Sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Roman este din nou gazdă, în această lună, a unui recital extraordinar oferit de pianistul Horia Mihail, în cadrul celei de-a XII-a ediții a turneului național „Pianul Călător”, care se desfășoară în lunile mai – iunie.

„Călătoria pianistului Horia Mihail în istoria muzicii pentru pian solo intră în al 12-lea an de existenţă, printr-o nouă ediţie a turneului naţional Pianul călător, cu tema… Clasic. Un program ce alătură trei celebre sonate şi o fantezie pentru pian solo de Haydn, Mozart şi Beethoven, pilonii clasicismului vienez, va încânta publicul care revine de fiecare dată cu plăcere în sălile de concert sau în aer liber, pentru a asculta un nou recital sau concert Pianul călător, susţinut de pianistul Horia Mihail”, arată invitația lansată de organizatori.

În această perioadă, pianistul urmează a susține recitaluri în 11 orașe. La Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman, Horia Mihail va concerta vineri, 13 mai, la ora 19:00. Printre sponsorii principali ai manifestării culturale naţionale sunt şi oamenii de afaceri romaşcani Cristina şi Sorin Chiriac, „părinţii” brandului Sense, lansat de firma Caremil din Roman. Program muzical al concertului va include recitaluri solo din: Haydn – Sonata nr. 59 în Mi bemol major, Mozart – Fantezia în do minor KV 475 și Sonata în do minor KV 457 sau Beethoven – Sonata în do minor nr. 8 op. 13 „Patetica”.

Biletele pentru concertul de la Roman vor fi disponibile la secretariatul și casa de bilete ale Casei de Cultură. „Pianul Călător” este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România și Asociaţia Culturală Accendo.

Despre Horia Mihail

Horia Mihail a debutat la 10 ani, la Braşov, unde a cântat „Concertul în Re major” de Haydn. A urmat cursurile Universităţii din Illinois şi pe cele ale Boston University, unde a fost şi lector universitar. A susţinut recitaluri pe patru continente şi a cântat împreună cu numeroase orchestre din ţară şi din străinătate. Alături de violonistul Alexandru Tomescu şi de violoncelistul Răzvan Suma, sub titulatura „Romanian Piano Trio”, a susţinut cinci turnee naţionale de anvergură, iar alături de Alexandru Tomescu a participat la trei turnee „Stradivarius”. Începând din 2009, Horia Mihail este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, luând parte la turnee la Roma (2009), Shanghai (2010) şi Varna (2011). S-a implicat în proiectele „Pianul Călător”, „Duelul Viorilor”, alături de Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, şi „Flautul de aur”.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0