Prima paginăCultural

Horia Mihail și al său „Pian călător” revin în concert la Roman, în luna iunie

Horia Mihail și al său „Pian călător” revin în concert la Roman, în luna iunie

Dimensiune text

Sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Roman este din nou gazdă, în această lună, a unui recital extraordinar oferit de pianistul Horia Mihail, în cadrul celei de-a XI-a ediții a turneului național „Pianul Călător”.

Pianistul a plecat din nou la drum, în perioada 28 mai – 27 iunie, urmând a susține 11 recitaluri în orașe din România și Republica Moldova. La Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman, Horia Mihail și al său „Pian călător” vor ajunge miercuri, 16 iunie, la ora 19:00. Printre sponsorii principali ai manifestării culturale naţionale sunt şi oamenii de afaceri romaşcani Cristina şi Sorin Chiriac, „părinţii” brandului Sense, lansat de firma Caremil din Roman. Program muzical al concertului va include piese din: Scarlatti, Bach, Mozart, Beethoven, Schumann, Chopin, Liszt, Ceaikovski, Debussy, Satie, Scriabin și Respighi.

Biletele pentru concertul de la Roman se pun în vânzare începând de miercuri, 2 iunie, la secretariatul și casa de bilete ale Casei de Cultură, de luni până vineri în intervalul orar 09:00 – 18:00, iar sâmbăta între orele 09:00 – 12:00. Preţul unui bilet este de 20 de lei de persoană.

Nu este necesară prezentarea dovezii vaccinării sau testului rapid anti-COVID-19, însă purtarea măștii de protecție pe tot parcursul evenimentului, precum și distanțarea fizică sunt obligatorii.

„Emoția unui nou început: pianul călător, aflat la ediția a XI-a, poposește la Roman, miercuri, 16 iunie, ora 19:00! Un program extrem de atractiv, alăturând cele mai frumoase piese oferite ca bis în cele zece turnee de până acum, va încânta publicul care revine cu entuziasm în sălile de concert sau în aer liber, pentru a asculta pe viu un nou recital «Pianul călător» susținut de pianistul Horia Mihail. În premieră, anul acesta, recitalul va fi urmat de proiecția filmului documentar «Pianul călător – 10 ani», care spune povestea primului deceniu al acestui proiect, o idee cu un destin și un traseu cu totul inedit. Vă așteptăm cu drag!”, este invitația lansată de reprezentanții Casei de Cultură din Roman.

„Pianul Călător” este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România și Asociaţia Culturală Accendo. Mai multe detalii despre eveniment pe site-ul manifestării, la acest link.

Despre Horia Mihail

Horia Mihail a debutat la 10 ani, la Braşov, unde a cântat „Concertul în Re major” de Haydn. A urmat cursurile Universităţii din Illinois şi pe cele ale Boston University, unde a fost şi lector universitar. A susţinut recitaluri pe patru continente şi a cântat împreună cu numeroase orchestre din ţară şi din străinătate. Alături de violonistul Alexandru Tomescu şi de violoncelistul Răzvan Suma, sub titulatura „Romanian Piano Trio”, a susţinut cinci turnee naţionale de anvergură, iar alături de Alexandru Tomescu a participat la trei turnee „Stradivarius”. Începând din 2009, Horia Mihail este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, luând parte la turnee la Roma (2009), Shanghai (2010) şi Varna (2011). S-a implicat în proiectele „Pianul Călător”, „Duelul Viorilor”, alături de Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, şi „Flautul de aur”.

 

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0