Prima paginăCultural

Hora Unirii, la Stejarul Unirii

Hora Unirii, la Stejarul Unirii

Dimensiune text

 

stejarul uniriiCa în fiecare an, autoritățile locale organizează, la Stejarul Unii, din strada Smirodava, cu ocazia Unirii Principatelor Române, mai multe manifestări. Pentru ziua de 24 ianuarie 2017, cu ocazia aniversării a 158 de ani de la Mica Unire, evenimentele vor debuta de la ora 10.00.

După alocuțiunile oficialităților, va urma un program artistic. „Elevii Școlii Gimnaziale «Calistrat Hogaș» vor prezenta sceneta «Unirea la aniversare» (profesori îndrumători: Elena Galiuc și Alina Ramona Neagu), iar elevii Școlii Gimnaziale «Mihai Eminescu» au pregătit pentru acest moment sceneta «Unirea Principatelor – Moldova și Muntenia, o inimă înfrățită» (profesori îndrumători: Minodora Simon, Mihaela Rusu, Alexandru Lezeu și Cristinel Căpraru). În încheiere, va urma un recital de poezii recitate de Alexandra Cloșcă, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic «Petru Poni» (profesor îndrumător: Monica Pescaru). Cei prezenți la manifestări vor fi invitați invitați să se alăture dansatorilor Formației «Plai Moldovenesc» și să se prindă în Hora Unirii”, anunță Primăria Roman pe pagina oficială de Facebook.

La eveniment sunt așteptați să participe și consilierii locali, precum și parlamentarii proaspăt aleși. Din informațiile noastre, la eveniment va fi prezent și fostul primar, deputatul Laurențiu Leoreanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0