Heliport la Detașamentul de Pompieri Roman

Dimensiune text

Marți, la Detașamentul de Pompieri Roman a fost inaugurat primul heliport din județul Neamț. Investiția, care nu a presupus eforturi financiare deosebite, este, însă, de o importanță deosebită, întrucât elicopterul SMURD poate ateriza și decola într-un spațiu destinat special pentru acest lucru, fără a mai perturba alte activități. Până de curând, orice intervenție a elicopterului SMURD în zonă însemna aterizare pe stadion sau chiar pe șosea, în zona ieșirii din oraș către Sagna.

 

 

La inaugurarea heliportului de la Detașamentul de Pompieri au participat șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, prefectul George Lazăr, primarul Laurențiu Dan Leoreanu, dar și o parte a echipajului elicopterului care răspunde de urgențele din zona Moldovei, echipaj coordonat de conferențiar doctor Diana Cimpoieșu, medic-șef SMURD Regiunea Nord-Est.

Diana Cimpoieșu, medic-șef SMURD Regiunea Nord-Est, alături de prefectul George Lazăr și primarul Laurențiu Dan Leoreanu

Diana Cimpoieșu, medic-șef SMURD Regiunea Nord-Est, alături de prefectul George Lazăr și primarul Laurențiu Dan Leoreanu

„Este un moment important pentru ISU Neamț, pentru SMURD, pentru municipiul Roman și pentru zonele învecinate. Prin amenajarea acestui heliport se crește capacitatea de reacție a SMURD, în sensul evacuării pacienților către unitățile medicale cu o competență mai înaltă și acordarea unei îngrijiri medicale care să aibă ca rezultat o însănătoșire mai rapidă. Opinia publică trebuie să cunoască preocupările noastre pentru o asistență medicală de înaltă calitate”, a afirmat colonelul Ioan Nițică, inspectorul șef al ISU Neamț, imediat după Te Deum-ul oficiat de preoți.

„Ne bucurăm că autoritățile sunt partenere și prezente în viața noastră, a SMURD, ne dorim ca nimeni să nu aibă nevoie de noi, dar, pentru că știm că nu se întâmplă așa, ne bucurăm că există preocupare pentru ca oamenii aflați în suferință să aibă parte de medici de specialitate care să ajungă rapid la ei. Pe lângă înjumătățirea timpului de reacție, pacienții transportați cu elicopterul au parte și de condiții mai bune. În mod special, pentru cei care au probleme la coloană și nu trebuie mișcați în timpul deplasării, transportul cu elicopterul reprezintă o șansă mare”, a afirmat conferențiar doctor Diana Cimpoieșu, medic-șef SMURD Regiunea Nord-Est.

smurd heliport 01055„Întotdeauna am o colaborare bună cu ISU Neamț, în mod special cu Detașamentuul de Pompieri Roman, care este aici, lângă noi. Noi toți lucrăm în interesul cetățeanul, în interesul omului, și rolul nostru este de a întinde o mână celor care au nevoie de ajutor”, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
„Vreau să vă felicit pentru activitatea de astăzi, pentru întreaga activitate desfășurată. Investiția de astăzi, care s-a realizat datorită unei colaborări foarte bune între instituții, este deosebit de importantă, deoarece oferă mai multă mobilitate. Să sperăm că acest elicopter va ateriza cât mai rar la Roman, că foarte puțini cetățeni vor avea nevoie de ajutor de specialitate”, a apreciat prefectul George Lazăr.

La scurt timp după ce a fost tăiată și panglica inaugurală, elicopterul a plecat către Focșani, pentru a prelua un bebeluș cardiac ce avea nevoie să fie transportat la un spital din Iași. Elicopterul SMURD este pilotat de piloți ai Unității Speciale de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Costul aparatului de zbor, cu tot cu echipamentul aferent, ajunge la șase milioane de euro.Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Felicitari SMURD Nord Est, felictari pompierilor si echipei conduse de dna. dr. Cimpoesu.Va multumim pentru ceea ce faceti pentru zona Moldovei si a Romanului.

  • miky 7 ani

    Inca un venit consistent pentru Arafat.Acest om face ce vrea in Romania,cu ajutorul cacarailor si usl.Este frate cu haisan si-i merge bine.Bravo romani,cati dintre voi puteti face afaceri in Siria si Israel?Halal cultura,traiasca usl, si nu uitati ,ajutati banditii straini sa-si dezvolte afacerile in RO.