Prima paginăSport

HCM Roman, victorie cu HC Zalău la Cupa „Roman Vodă Muşat”

Dimensiune text

Echipa romaşcană a învins HC Zalău cu 31-23 (18-11) în primul meci al turneului.

Trei echipe, toate din Liga Naţională, HCM Roman, HC Zalău şi CSM Bucureşti, participă, în acest an, la cea de a şasea ediţie a turneului de handbal feminin numit Cupa „Roman Vodă Muşat”, în 28 şi 29 august, la Sala Sporturilor din Roman, concurs organizat de Primăria Roman. Toate cele trei formaţii emit pretenţii, în următorul sezon, la ocuparea unui loc de cupă europeană.

În reuniunea de dimineaţă a primei zile de concurs, la care au fost prezenţi şi circa 100 de spectatori, HCM Roman, al cărei antrenor este Florentin Pera, a învins detaşat, 31-23 (18-11), HC Zalău, formaţie pregătită de antrenorul naţionalei, Gheorghe Tadici.

Partida a început sub semnul echilibrului, fiecare dintre echipe luând pulsul celeilalte timp de un sfert de oră, 2-0, 2-2, 3-2, 4-5, 5-6. Au urmat cinci minute de joc foarte bun pentru elevele lui Florentin Pera, secundul lui Tadici la naţională, astfel că, în minutul 20, se înregistra 11-6 pentru formaţia gazdă, după cinci goluri consecutive. Băbeanu şi Stoleru fiind principalele marcatoare până la scorul amintit. Vulcanicul Tadici, aşa cum este de obicei, nu a trecut cu vederea câteva decizii de arbitraj şi a ieşit la atac, cu gura, fiind şi sancţionat cu cartonaş galben. În acelaşi timp, şi-a „şfichiuit” verbal şi elevele, ori de câte ori nu respectau sarcinile de joc: „Bună pasa cu portarul advers” sau „Iar a trecut pe lângă tine, amabilo!”. Partida a continuat în nota de dominare a gazdelor, care s-au distanţat la şapte goluri până la pauză, 18-11, majoritatea jucătoarelor reuşind să-şi treacă numele pe lista marcatoarelor.

După reluare, încet, încet au început să apară şi schimbările în cele două formule de echipă, ceea ce nu înseamnă că au dispărut fazele spectaculoase precum contraatacurile, paradele portarilor, aruncările imparabile de la distanţă sau combinaţiile în viteză, aplaudate cu largheţe în tribună, acolo unde au fost prezenţi primarul Laurenţiu Dan Leoreanu şi membri din Consiliul de Conducere al clubului romaşcan. Între cele două formaţii s-a păstrat diferenţa de scor, cu mici fluctuaţii, până în minutul 35. De acolo, handbalistele din Roman au început să se distanţeze, 23-14 şi chiar 27-16, în minutul 48, când s-a consemnat cea mai mare diferenţă de scor. Între timp, Pîslaru şi Polocoşer au parat câte o aruncare de la 7 metri. Până la final, antrenorii celor două formaţii au utilizat majoritatea jucătoarelor din lot, scorul nesuferind modificări majore, 31-23.

HCM Roman a început în formula: Pâslaru – Horobeţ (3 goluri), Stoleru (5), Mihalschi (4), Băbeanu (7), Agrigoroaei (2), Genkova (3). Pe parcursul partidei au mai intrat Krumova (2), Bokaric (3), Chitacu (2), Amoagdei, Bălăceanu. Nu au jucat Joldeş, Pavăl, Iuganu, Ciurdea şi Ivanov.

Pentru HC Zalău au evoluat 14 dintre cele 19 jucătoare din lot, printre absente numărându-se nume cunoscute precum Beşe, Ciuciulete sau Pintea, care nu au făcut deplasarea, iar printre prezente Loredana Pera, soţia lui Florentin Pera. Aşadar, HC Zalău: Inculeţ, Alina Mureşan – Constantinescu (7), Varga (5), Pera (2), Pop (2), Trif (2), Șomoi (2), Bădiţă (1), Cicic (1), Ciobanu (1), Țurcaş, Buruian, Prodan.

Partida a fost arbitrată de cuplul romaşcan Marius Murariu / Claudiu Tabacariu.

„Am început partida mai greu, dar, treptat, am intrat foarte bine în joc şi am trecut la conducere. Trebuie, însă, precizat că HC Zalău nu a venit în formulă completă. Și nouă ne-au lipsit Pavăl, accidentată, dar şi Joldeş, pe care am menajat-o în vederea primului meci din campionat, de săptămâna viitoare. Am făcut un joc bun, în general. Mai sunt lucruri care mă nemulţumesc, dar sper să le putem remedia. Importantă, în primul rând, a fost pregătirea meciului cu Universitatea Jolidon Cluj. HC Zalău a dat o replică foarte bună, cu un lot tânăr şi de perspectivă”, a declarat Florentin Pera, antrenorul HCM Roman.

Miercuri seară, de la ora 18, se dispută cea de a doua partidă a zilei, între HCM Roman şi CSM Bucureşti.

Ultimul meci al turneului, HC Zalău – CSM Bucureşti, va avea loc joi, de la ora 10.

Campionatul primei ligi feminine de handbal, unul în care, începând cu ediţia 2013-2014, vor fi şi faze play-off (primele şase clasate) şi play-out, va începe săptămâna viitoare. HCM Roman, grupare care a aniversat în acest an un deceniu de prezenţă constantă în Liga Naţională, va juca în deplasare, în etapa I, cu Universitatea Jolidon Cluj, în 4 septembrie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0