Prima paginăSport

HCM Roman se pregătește la Văratec

Dimensiune text

Handbalistele romașcane acumulează fizic pentru disputele din campionat din 2013.

 

 

HCM Roman a încheiat prima parte a campionatului Ligii Naționale, în jumătatea secundă a clasamentului. La începutul lunii, imediat după meciul de acasă din etapa a șaptea, 22-22 cu HC Zalău, echipa pregătită de Corneliu Bădulescu, Dan Moisii și Viorel Lazăr a intrat în pauză competițională, neavând meci programat în etapa a opta. Mini-vacanța a durat până în 14 noiembrie, când jucătoarele de la HCM Roman au reluat pregătirile acasă. De o săptămână, lotul romașcan se află în cantonament la Văratec, acolo unde trage din greu pentru a se repune la punct.

„Sunt bine, sănătoase și muncesc pentru a-și încărca bateriile. A deveni o tradiție să facă pregătirile acolo. Din punctul meu de vedere, există toate condițiile pentru a face o treabă foarte bună. Bineînțeles, se pune accent pe pregătirea fizică, în aer liber, dar și în sala de la Târgu Neamț. S-a văzut și până acum că eforturile făcute în cantonamente, de vară sau iarnă, au dat roade. S-au reflectat și în jocurile oficiale, când unul dintre atuurile echipei a fost condiția fizică, prospețimea arătată în finalurile de partidă. Cu alte cuvinte, nu au fost căderi, din acest punct de vedere. Masa este foarte bună, cu cheltuieli rezonabile, mai mici decât în stațiuni cu pretenții. În general, condițiile sunt foarte bune. Mulțumim primarului și conducerii clubului pentru susținerea acestei echipe. Noi trebuie să arătăm, prin joc, după 1 ianuarie, că banii au fost cheltuiți cu folos, să recompensăm încrederea care ne-a fost acordată. Bucuria noastră, a antrenorilor, este că nu a răcit nimeni, nu s-a accidentat nimeni și că starea de sănătate este bună”, a afirmat Dan Moisii.

 

Stoleru și Horobeț au program de refacere

 

Carmen Stoleru și Ana Maria Horobeț au un program diferit de al celorlalte colege din lot. „Horobeț nu este total refăcută după traumatismele mai vechi, la rotulă și urmează un program de recuperare. Aproximativ la fel este și cu Stoleru, iar semnele sunt bune, fiind vizibilă creșterea de formă. Nu au același regim de lucru cu al coechipierelor, cu excepția ședințelor de alergări. Totul decurge bine, însă”, a spus Moisii.

HCM Roman va încheia cantonamentul în prima zi a lunii decembrie. Luni va fi zi de pauză, iar de marți se vor relua pregătirile pe teren propriu. Până la finalul anului, vor mai fi doar două pauze mici, de Crăciun și la Revelion. În perioada amintită se preconizează a fi disputate și jocuri de verificare, eventual și o participare la un turneu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0