Prima paginăSport

HCM Roman joacă sîmbătă, la Brăila

Dimensiune text

Ultima partidă din etapa a șasea a Ligii Naționale de handbal feminin se va disputa sîmbătă, 27 octombrie, la Brăila, acolo unde HCM Roman va da replica formației gazdă, Dunărea, meciul urmînd să înceapă de la ora 11 și avîndu-i ca arbitri pe bucureștenii Din și Dinu. „Putem spera la victorie sau măcar la un rezultat de egalitate„, a afirmat Dan Moisii, director tehnic la HCM Roman.

 

 

Bilanțul celor mai recente dispute dintre Brăila și Roman, din campionat, este defavorabil formației care sîmbătă va fi oaspete. În turul ediției precedente, HCM Roman a pierdut fără nici un fel de obiecții pe teren propriu, 25-28, un meci controlat de formația lui Ioan Băban. Acel rezultat, coroborat ulterior și cu “egalul” din meciul cu Cetate Deva, a dus la crearea de valuri serioase în rîndul grupării romașcane în urma cărora trei jucătoare de bază au fost excluse din lot. A urmat partida din returul campionatului de la sfîrșitul lunii martie, de la Brăila, încheiat, de asemenea, cu o victorie categorică a handbalistelor de la Dunărea, 29-25. Atunci, echipa gazdă a început meciul mai bine și, după 15 minute, conducea cu 7-3. A urmat o perioadă bună a handbalistelor romașcane care, pînă la pauză, au redus diferența la două goluri, 12-14, nutrind speranța că în partea secundă a întîlnirii vor continua în același ritm. N-a fost așa, întrucît partenera de întrecere, care țintea și atunci ocuparea locului secund la finalul campionatului, s-a distanțat repede la șapte goluri, 21-14 (min. 40), lăsînd de înțeles că nu se pune problema învingătoarei. În ultima parte a meciului, HCM Roman, avînd-o în prim plan pe Ana Maria Iuganu, autoare a șapte goluri, a reușit să reducă diferența.

Cam de pe aproximativ aceleași coordonate se întrevede și meciul din 27 octombrie, care va încheia etapa a șasea, cu obiecțiunea că HCM Roman trece acum printr-o perioadă mai bună, comparativ cu cea traversată în primăvara trecută. Moralul jucătoarelor romașcane este unul ridicat și alimentat de recenta victorie, 26-23, în fața echipei vicecampioane, Universitatea Jolidon Cluj. Nu este mai puțin adevărat că și Dunărea, echipă calificată în turul al treilea al Cupei EHF (European Handball Federation), a avut pînă acum un parcurs bun și a cîștigat trei dintre cele patru meciuri disputate.

 

Nu există probleme cu accidentările în lotul romașcan

În etapa precedentă, HCM Roman nu a putut beneficia de aportul interului bulgar Radina Krumova, care a avut probleme la mușchii spatelui și a stat în tribună. Krumova a scăpat de dureri și a făcut antrenamente normale alături de colegele sale. “Sîntem în perioadă ascendentă cu pregătirea, iar fetele sînt în formă și cu poftă de joc. De asemenea, după trei zile în care a avut pauză și regim de scutire de efort intens, Carmen Stoleru și-a revenit și este refăcută în proporție de 90 la sută. Sperăm ca pînă la ora meciului să fie în deplinătatea forțelor. La fel, Luciana Marin și-a scos și ultimul pansament de la mînă și este refăcută complet. Bineînțeles, există repercusiunile inerente după meciul extrem de solicitant cu Universitatea Cluj. Handbalul este un joc de contact, din care nu lipsesc loviturile. Ne-am pregătit bine, cu un ritm ridicat al ședințelor de antrenament, iar tonusul este bun. Dunărea este o echipă foarte bună, cu jucătoare de lot național precum Perianu, Moldovan sau Horjea, care pot, în orice moment, să hotărască soarta unei partide. Este undeva la nivelul locului secund în clasament, ca valoare, la fel ca și formațiile din Cluj, Baia Mare, Brașov și chiar Zalău, în pofida rezultatului din această săptămînă. Și noi, dacă vom juca la fel ca în partea a doua a meciului cu Clujul, putem spera la victorie sau măcar la un rezultat de egalitate. Ne gîndim și la următoarea partidă, cu HC Zalău, care se anunță ca și mai grea. Își vor vinde foarte scump pielea”, a afirmat Dan Moisii, director tehnic la HCM Roman.

Echipa romașcană a efectuat, joi, două antrenamente, iar vineri dimineață, la ora 8, va pleca spre Brăila, acolo unde va avea și o ședință de o oră de acomodare cu sala.

 

Rezultat surpriză la Zalău

La începutul acestei săptămîni s-au desfășurat două partide din etapa a șasea, unul încheiat cu o supriză, dacă este privit prin prisma celor întîmplate în campionatele precedente: HC Zalău – HCM Baia Mare 24-30. Echipa maramureșeană este pe val și a bifat cea de a cincea victorie în acest sezon, anunțîndu-se ca principală candidată la distincția de vicecampioană a României. Un scor foarte strîns s-a înregistrat la Cluj, acolo Universitatea Jolidon a învins cu 28-26 pe CSM București. În celelalte partide ale etapei se înregistraseră, încă de săptămîna trecută, rezultatele: Corona Brașov – CSM Ploiești 29-22, Oltchim Rîmnicu Vîlcea – SCM Craiova 39-24.

 

Clasament

1 Oltchim            5        5        0        0        165-118      10
2 Baia Mare        6        5        0        1        174-153      10
3 Cluj                    6        4        0        2        171-163      8
4 Brașov              5        3        0        2        150-141      6
5 Brăila                4        3        0        1        107-103      6
6 Roman              5        3        0        2        121-123      6
7 Zalău                 5        2        0        3        131-120      4
8 București         6        2        0        4        165-167      4
9 Craiova             6        1        1        4        135-169      3
10 Ploiești           5        0        1        4        109-136      1
11 Galați               5        0        0        5        106-141      0

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Dunarea Braila e mai buna decat echipa din Roman