Home

Handbaliştii juniori III de la LPS Roman s-au calificat la turneul semifinal

Tot ei vor reprezenta Romanul la turneul final al Olimpiadei Școlare, gimnaziu.

Echipa băieţilor juniori III de la Liceul cu Program Sportiv Roman, pregătită de Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei, a încheiat pe locul I prima fază a campionatului naţional, seria A. S-a calificat, logic, la turneul semifinal, deşi pornise cu şansa a treia, echipele din Suceava şi Piatra Neamţ fiind principalele favorite la începutul întrecerii. Echipa din Suceava, considerată de către antrenorii celorlalte echipe ca având cel mai bun lot, n-a reuşit să treacă de faza grupelor, din cauza nerespectării anumitor cerinţe regulamentare. A fost depunctată, deşi nu a pierdut niciun meci pe teren în primele trei turnee. Handbaliştii de la LPS Roman şi-au văzut de treabă şi au reuşit să câştige grupa. În ultimul turneu din seria A, disputat la Piatra Neamţ la sfârşitul săptămânii trecute, LPS Roman a învins şi echipa gazdă, cu 16-15, completând o serie de patru victorii.

Alina Andrei spunea după turneul de la Roman, al doilea: „Există posibilitatea de a ne califica, în faza următoare, de pe locul I. Cred, în continuare, că putem învinge şi echipa din Suceava”. După ultimul turneu din grupă, echipele din Roman şi Piatra Neamţ s-au calificat la turneul semifinal. LPS Roman a nimerit în grupa I semifinală, alături de CSȘ Galaţi, CSȘ 3 Steaua Bucureşti, Grupul Școlar „1 Mai” Ploieşti şi HCM Constanţa. Cele patru turnee semifinale, la care vor participa câte cinci echipe, vor avea loc în localităţi încă nedesemnate. Întrecerile se vor desfăşura în perioada 16-18 mai şi primele două clasate în fiecare serie semifinală vor promova în turneul final.

Lotul LPS Roman este format din: Alin Ciofu, Andrei Grăjdeanu, Ionuţ Mihăeş, Silviu Popa, Robert Crâşmaru, Andrei Bostan, Georgel Costea, George Moldovanu, Alexandru Ailincăi, Cosmin Archip, Răzvan Levârdă, Ionuţ Vieru, Gabriel Hazi şi Andrei Hăisan.

„Am ajuns până aici şi ne dorim şi calificarea la turneul final”, a mai spus Alina Andrei.

Până la turneul semifinal din campionatul naţional, aceeaşi echipă a Romanului va concura în turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar, unul care va avea loc la Piteşti în zilele 2-4 mai şi la care vor fi opt echipe. „Este o mare realizare pentru Roman şi pentru judeţul Neamţ. Sunt copii foarte buni, talentaţi. Al lor este meritul”, a completat profesorul Alina Andrei.

Comentarii

WORDPRESS: 0