Prima paginăSocial

Halloween caritabil la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Halloween caritabil la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

 

colegiul-miron-costin-haloween-caritabil-4Luni, 31 octombrie, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman s-a desfășurat activitatea dedicată sărbătorii de Halloween. Profesorii de limba engleză Anda Murariu și Bogdan Cojocaru, în colaborare cu profesor Alexandra Măndășescu, au coordonat elevi de la clasele a IX-a C și F, a XI-a C, respectiv a XII-a C. într-o serie de activități dedicate acestui eveniment de provenienţă celtică. Spectatorii prezenți în sala de festivități a liceului – cadre didactice și elevi ai Colegiului – au aflat informații generale despre tradițiile și obiceiurile legate de Halloween, au putut admira expoziția de dovleci sculptați, precum și desenele și felicitările cu motive tradiționale, „înfricoșătoare”, realizate de elevi din cadrul colegiului. Jocuri de rol, scene dramatizate, expoziţii, filme, fotografii, premii, toate au contribuit la atmosfera veselă care a cuprins participanţii.

Nota voit umoristică a fost dată de apariția unor personaje din povești diferite, precum un clovn pus pe șotii, care a spus glume cu vampiri și fantome, Scufița Roșie care a nimerit în casa familiei Addams, unde a asistat la un musical și a făcut cunoștință cu membrii costumați în manieră originală și extrem de prietenoși. Personajul negativ apare în cele din urmă în persoana Joker-ului, interpretat de elevul Sergiu Smerea, de la clasa a XII-a C, care își spune povestea terifiantă în fața auditoriului înmărmurit. Parada personajelor a prezentat, apoi, prințese ursitoare, vrăjitoare și scheleți, în posturi cât mai amuzante posibil. Cel mai bun desen, cel mai înspăimântător dovleac, cea mai originală interpretare și cel mai popular personaj au obținut premii, tradiționalele bomboane și diplome. Elementul de final a fost intitulat „Selfie cu personajul preferat”, în urma căruia spectatorii au ales câte un personaj cu care să facă fotografii, donând o sumă simbolică pentru un scop nobil. Fondurile adunate vor fi gestionate de elevi pentru a face bucurii semenilor lor neajutoraţi, în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Elevii participanți s-au declarat încântați de acest proiect și au înțeles că, dincolo de asocierile cu maleficul și spiritele rătăcitoare, Halloween-ul poate fi un prilej de bună dispoziție și un resort pentru activități în care generozitatea și cauzele nobile să primeze”, a afirmat directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman, Ana-Maria Zăloagă.

De altfel, trecerea dintre cele două luni calendaristice va fi marcată şi marţi, 1 noiembrie, printr-o altă activitate cu tradiţie în cadrul aceleiaşi unităţi şcolare, „Halloween versus toţi sfinţii”.

„În acest mod, aducând în prim-plan diferite elemente de cultură şi civilizaţie, se urmăreşte dezvoltarea culturii generale a elevilor, dar şi consolidarea identităţii naţionale, a unor valori precum toleranţa, respectul și stima de sine”, a declarat profesor Anda Claudia Murariu.

colegiul-miron-costin-haloween-caritabil-1

colegiul-miron-costin-haloween-caritabil-2

colegiul-miron-costin-haloween-caritabil-3

colegiul-miron-costin-haloween-caritabil-4

colegiul-miron-costin-haloween-caritabil-5

colegiul-miron-costin-haloween-caritabil-6

colegiul-miron-costin-haloween-caritabil-7

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0