Prima paginăActualitate

Grup infracţional pentru obținere ilegală de fonduri, destructurat de poliţiştii IPJ Neamț. Percheziții la Sagna

Grup infracţional pentru obținere ilegală de fonduri, destructurat de poliţiştii IPJ Neamț. Percheziții la Sagna

Joi, 9 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în judeţele Neamţ (4), Dâmboviţa (3), Iaşi (1) şi Ilfov (1), la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, tentativă la obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează IPJ Neamț.

Au fost puse în executare cinci mandate de aducere, iar trei persoane au fost reținute, pentru 24 de ore. Două dintre acestea sunt din comuna Sagna, unde s-au desfășurat și două dintre perchezițiile de joi. La activităţi au participat poliţişti specializați în investigarea criminalității economice din județele Dâmboviţa, Ilfov şi Iaşi, luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Neamţ şi Dâmboviţa, precum şi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna.

Conform IPJ Neamț, din cercetări a reieșit că persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup infracţional care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înființat trei societăți comerciale, cu sediile în județele Neamț, Dâmbovița și Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane. Ulterior, membrii grupului infracţional ar fi solicitat de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din județele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, subvenţii în baza unor prevederi legale.

Anchetatorii arată că, prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.439.000 de lei. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii, de aproximativ 1.988.351 de lei, sumă ce urma să fie încasată de membrii grupului infracțional.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare şi 21.000 de dolari. Totodată, au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri. În baza probatoriului administrat, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, din județele Neamţ şi Dâmboviţa, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Vineri, aceştia urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0