Grav accident rutier pe E 85 la Secuieni, trei persoane au decedat

HomeActualitate

Grav accident rutier pe E 85 la Secuieni, trei persoane au decedat

Luni, 22 mai, în jurul orei 13, pe DN 2 – E 85, în afara localității Secuieni, s-a produs un grav accident rutier, în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața. Traficul rutier pe E 85 a fost blocat complet în urma accidentului până în jurul orei 16. Cele trei victime făceau parte din aceeași familie – un bărbat de 56 de ani, fiica acestuia, de 31 de ani, și fiul ei, de trei ani.

Pompierii au fost înștiințați despre producerea accidentului la ora 13:05. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, în care se aflau șase persoane. Conform ISU Neamț, trei persoane au rămas încarcerate, din care două în stare de inconștiență. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și Stația Roman a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, fiind activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț.

Pompierii au acționat pentru descarcerarea celor trei victime. Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 33 de ani, după ce a fost descarcerat a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgență Roman. Într-unul din cele două autoturisme se aflau trei victime, dintre care două încarcerate. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare după ce au fost descarcerate cele două persoane. Din păcate, niciuna nu au răspuns manevrelor, fiind declarat decesul acestora. În același autoturism se afla și un minor, în stare de inconștiență. Din păcate, nici copilul nu răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia. În celălalt autoturism se aflau două persoane care au suferit ușoare leziuni, fiind preluate și transportate la CPU Roman pentru asistență medicală de specialitate”, a precizat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Concomitent cu misiunile de descarcerare au fost asigurate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. Un echipaj de pompieri și un echipaj de la Secția Drumuri Naționale au acționat pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

Conform IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman a reieșit că un autoturism condus de o femeie de 31 de ani, din Roman, ce se deplasa din direcția Bacău spre municipiul Roman, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe sensul opus, unde ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 33 de ani, din județul Bacău.

Ulterior, autoutilitara ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, din Trifești, ce se deplasa din direcția Roman spre Bacău. Din nefericire, în urma evenimentului rutier a rezultat decesul a trei persoane din primul autoturism, respectiv conducătoarea auto și doi pasageri, cu vârste de trei, respectiv 56 de ani, din municipiul Roman, și rănirea altor trei persoane, respectiv cei doi conducători auto de 33 și 41 de ani și a unei pasagere, în vârstă de 38 de ani, din autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani. În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a precizat inspector de poliție Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

 

 

 

Foto: ISU Neamț, IPJ Neamț

 

Comentarii

WORDPRESS: 0