Grav accident de muncă pe platforma ArcelorMittal Roman

HomeActualitate

Grav accident de muncă pe platforma ArcelorMittal Roman

Joi, 3 iunie, pe platforma fabricii ArcelorMittal Roman a avut loc un accident de muncă soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Victima, un bărbat de 53 de ani, a fost adusă în stop cardio-respirator, cu ambulanța TIM, în jurul orei 10, la Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman, după ce a fost strivită de un corp metalic, primul ajutor fiindu-i aplicat de un coleg la locul accidentului. După ce a fost resuscitat, cadrele medicale ale spitalului l-au diagnosticat pe bărbatul rănit cu multiple fracturi la nivelul capului, coloanei vertebrale și fracturi costale, iar pacientul a fost transferat în stare foarte gravă, în jurul orei 14, la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» din Iași, a precizat Andreea Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al SMU Roman.

Incidentul a fost încadrat ca accident de muncă și a fost raportat Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț. Bărbatul era angajat la o firmă din Iași, care efectua lucrări de igienizare într-o secție a fabricii. „Este vorba despre un angajator din Iași la care lucra salariatul respectiv, care s-a accidentat în timp ce desfășura activități de igienizare într-o secție, iar o țeavă a ricoșat și l-a lovit la nivelul capului. Incidentul este încadrat ca accident soldat cu incapacitate temporară de muncă și este cercetat de o comisie stabilită la nivelul angajatorului, iar concluziile comisiei vor fi transmise ITM Neamț în termenul legal de 15 zile”, a precizat Elvis Sîsînă, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0