Grădinița „Muguri de lumină” primește 4,7 milioane de lei finanțare prin PNRR, pentru renovare energetică

HomeSocial

Grădinița „Muguri de lumină” primește 4,7 milioane de lei finanțare prin PNRR, pentru renovare energetică

Miercuri, 9 noiembrie, Ministerul Dezvoltării a anunțat că ministrul Cseke Attila a semnat zece noi contracte finanțate prin Componenta 5 – Valul renovării, din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea și renovarea energetică a unor unități spitalicești și de învățământ, precum și a unor clădiri administrative, iar valoarea totală a acestora este de 41.947.763,08 lei. Aceste contracte se alătură celorlalte 103 semnate până în prezent pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, prin PNRR, celor 15 contracte pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului, respectiv celor 119 contracte de finanțare semnate pentru construcția unor creșe noi și eficiente energetic, a precizat ministrul Dezvoltării.

De unul dintre aceste contracte va beneficia municipiul Roman, pentru proiectul de renovare energetică moderată a Grădiniței cu program prelungit nr. 2 „Muguri de lumină” din Roman, în valoare de 4.734.446,11 lei.

„Grădinița cu Program Prelungit «Muguri de lumină» va fi reabilitată prin PNRR. După ce, în această toamnă, am redat circuitului școlar Grădinița cu Program Normal nr. 2 – fosta casă Constantin C. Iliescu, a fost aprobată finanțarea necesară pentru renovarea energetică a Grădiniței «Muguri de lumină», aflată pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 44. Renovarea energetică va fi asigurată exclusiv din fonduri europene, lucrările având ca obiectiv principal reducerea consumului de energie. Clădirea în care funcționează acum grădinița a fost construită în anul 1976 și este formată din spații de depozitare la subsol, la parter și etaj se regăsesc săli de grupă, sală de mese, bucătărie, cabinet medical, birouri și grupuri sanitare. Proiectul prevede lucrări la pereții exteriori, la elementele vitrate, la planșeul de peste subsol și cel superior, la instalația de încălzire, de iluminat și la instalația de ventilație și climatizare. Concret, este propusă ca protecția termică să se facă prin montarea unui strat de izolație termică din vată minerală bazaltică în grosime de 15 centimetri, amplasat pe suprafața exterioară a pereților. Este propusă schimbarea tâmplăriei existente cu una din PVC, cu trei foi de geam termoizolant, refacerea planșeului superior și aplicarea de vată minerală bazaltică, refacerea și înlocuirea instalațiilor electrice deteriorate sau defecte și utilizarea cu precădere a corpurilor de iluminat LED. De asemenea, clădirea va fi dotată cu un sistem de ventilare descentralizat, cu recuperare de căldură pentru asigurarea aportului de aer necesar”, a precizat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0