Prima paginăSocial

Grădinița din Roman a Fundației „Anton Durcovici” se pregătește pentru deschidere

Grădinița din Roman a Fundației „Anton Durcovici” se pregătește pentru deschidere

Dimensiune text

 

 

Fundația „Anton Durcovici” din Roman, inaugurată în decembrie 2017 cu binecuvântarea PS Petru Gherghel, se pregătește să se alinieze la standardele unităților de învățământ. Lucrările de reconstrucție a fostei case de cateheză a parohiei „Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Roman de pe strada Ștefan cel Mare – astăzi Fundația și Grădinița „Anton Durcovici” – au fost încheiate pe 13 mai, zi care a marcat totodată finalizarea lucrărilor la acoperișul bisericii și aniversarea a 60 de ani de viață a preotului paroh Pavel Chelaru.

Clădirea dispune de 500 de metri pătrați suprafață utilă și are în acest moment: săli de clasă, sală de mese, cabinet medical, grupuri sanitare, birouri și o aulă de aproximativ 300 de locuri care permite organizarea activităților culturale sau religioase.

„Pentru viitoarea grădiniță s-au respectat întocmai cerințele de securitate, protecție și norme de igienă. Astfel a fost înlocuită în totalitate instalația electrică, tâmplăria și dușumeaua. Proiectul a presupus o schimbare radicală a ceea ce presupunea fosta casă de cateheză. S-a început în vara anului 2017 cu recompartimentarea spațiilor, cu proiectarea instalației electrice interioare și cea de curenți slabi, s-a continuat cu înlocuirea tâmplăriei vechi cu cea de termopan și nu în ultimul rând cu montarea unui Covor PVC (tarkett) de trafic intens, tratat antibacterian în toate spațiile unde copiii vor avea acces. Bineînțeles, fațada a fost și ea refăcută”, precizează reprezentanții Fundației „Anton Durcovici”.

În ceea ce privește înscrierile la grădiniță, acestea vor avea loc imediat după ce autorizația de funcționare va fi emisă. Fundația a purtat discuții cu mai multe cadre didactice în vedere constituirii echipei care să fie promotorul grădiniței cu program prelungit. Întreaga documentație urmează să fie depusă pentru acest scop, iar între timp părinții pot fi înregistrați într-o bază de date.

Proiectul părintelui Pavel Chelaru, parohul Bisericii Romano-Catolice „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, a început în urmă cu cinci ani, când s-a născut ideea de amenajare a unei grădinițe în clădirea casei de cateheză de lângă biserica catolică de pe strada Ștefan cel Mare. După amenajarea grădiniței, proiectul Bisericii Catolice din Roman va continua cu o școală. „De la început, am mers pe ideea școlii, așa că după grădiniță sperăm chiar să mergem cu o școală cu clasele I – IV, apoi V – VIII. Ea va fi condusă de către Biserică, dar va funcționa după toate normele statului și se va adresa tuturor copiilor, indiferent de mediul social sau de confesiune”, spunea anul trecut pentru Ziarul de Roman părintele Chelaru.

Mai multe detalii despre activitatea fundației din Roman, pe site-ul https://fundatiadurcovici.ro.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0