HomeNeamt

Grădiniță de serviciu peste vară * Vicepreședinții CJ, deciși miercuri * Liceenii nu au probleme cu calculatorul

Grădiniță de serviciu peste vară

 

Grădinița cu program prelungit nr. 6, patronată de Colegiul Tehnic „Petru Poni”, va fi grădiniță de serviciu pe parcursul lunii iulie. Părinții care nu-și permit să angajeze o bonă pe perioada vacanței sau care nu au bunicii în apropiere își pot duce copiii la grădinița de pe strada Anton Pann. „Programul grădiniței este de la ora 6 la ora 18. Copiii primesc micul dejun, prînzul și o gustare după-amiază și au parte de program educativ. Vara, o mare parte dintre activități le desfășurăm în curtea grădiniței, unde este amenajat un loc de joacă„, a spus educatoarea Ecaterina Șuster, coordonatoarea grădiniței. În fiecare vară, grădinițele cu program prelungit din oraș fac de serviciu pe perioada lunii iulie, primind copii din toate zonele orașului. Începînd de la 1 august, toate grădinițele își închid porțile pentru igienizare și reparații, astfel încît să-și poată redeschide porțile pe 15 septembrie.

 

Vicepreședinții CJ, deciși miercuri

 

Miercuri, consilierii județeni sînt convocați în ședință de constituire. Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Culiță Tărâță, i-a convocat pe aleșii județului pentru ora 11.00, în sala de ședințe „Ion Creangă”. Pe ordinea de zi sînt patru puncte: alegerea comisiei de validare, validarea mandatelor consilierilor aleși, depunerea jurămîntului de către consilieri, constituirea Consiliului Județean Neamț și alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Neamț.

 

Liceenii nu au probleme cu calculatorul

 

O treime dintre candidații înscriși la bacalaureat la proba de evaluare a competențelor digitale au obținut calificativul maxim. Din cei 3.600 de candidați care s-au înscris la această probă, 1.151 au făcut dovada că că sînt utilizatori „experimentați” ai calculatorului. La polul opus se află 24 de candidați care nu au reușit să întrunească nici măcar zece puncte, punctajul minim necesar pentru a fi declarați utilizatori „începători”. 996 de absolvenți înscriși în proba de Bacalaureat au căpătat competențe de „utilizator mediu” al calculatorului, iar 1.005 de „utilizator avansat”.

Comentarii

WORDPRESS: 0