Gospodării inundate la Sagna și Buruienești, în urma ploilor de miercuri seară

HomeSocial

Gospodării inundate la Sagna și Buruienești, în urma ploilor de miercuri seară

Județul Neamț s-a aflat miercuri, 1 iunie, sub atenționare meteo de tip Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Ploile din acest interval au inundat gospodării în comunele Sagna și Doljești, iar mai multe locuințe din Bicaz au rămas fără curent electric.

Conform raportării ISU Neamț, în urma fenomenelor meteo au fost afectate parțial o linie de medie tensiune și un punct de transformare, fiind nealimentați cu energie electrică 19 consumatori din orașul Bicaz. În urma intervenției echipelor Delgaz Grid, începând cu ora ora 18.25 au fost alimentați cu energie electrică toți consumatorii.

Miercuri seară, pentru comunele Doljești, Sagna, Stănița, Gâdinți, Pâncești, Bîra și Poienari a fost emisă o atenționare meteo de tip Cod portocaliu de fenomene meteo imediate, pentru averse de peste 35 – 45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie, autoritățile emițând mesaje de tip RO-Alert pentru populația din aceste zone.

În urma ploilor, au fost inundate o locuință și 12 curți în satul Buruienești, din comuna Doljești (foto), unde un pârâu a ieșit din matcă, și cinci curți în localitatea Sagna, pompierii și reprezentanții serviciilor voluntare pentru situații de urgență derulând în cursul serii intervenții în aceste localități, cu mai multe echipaje și motopompe, pentru evacuarea apei din gospodării, au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

Județul Neamț se află și joi, 2 iunie, între orele 12 – 23, sub atenționare meteo de tip Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină.

Foto: ISU Neamț

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0