HomeSocialEducatie

GIS Day, la „Petru Poni”

Elevii au vorbit despre modul în care sistemele geografice informatice îşi fac loc în viaţa de zi cu zi.

„GIS Day”, ziua internaţională a sistemelor geografice informatice, a fost marcată la Colegiul Tehnic „Petru Poni” prin prezentarea implicaţiilor pe care folosirea sistemelor geografice informatice le are asupra vieţii de zi cu zi şi prin inaugurarea Clubului GIS al şcolii, care reuneşte elevi pasionaţi de tehnică şi de geografie, în acelaşi timp.

GIS 2„GIS Day este un eveniment global, pentru mii de utilizatori ai tehnologiei GIS, ce are ca scop educarea a milioane de copii şi adulţi despre cum geografia aduce ceva nou în viaţa noastră prin tehnologia GIS. GIS – sau sistemul informatic geografic -, reprezintă software pentru calculator, date şi soluţii care sunt culese şi identificate de specialişti şi sunt folosite de sute de mii de oameni în întreaga lume în aplicaţii guvernamentale, educaţionale, de afaceri şi cotidiene. Sistemele informatice geografice ne influenţează în fiecare zi, ne pot ajuta să luăm decizii mai bune în afaceri, în educaţie şi pentru a îmbunătăţi calitatea generală a vieţii”, a spus profesoara Mihaela Stan, care a coordonat activitatea de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”.

Doar şase instituţii din România, majoritatea unităţi de învăţământ, au participat la activităţile organizate sub genericul GIS Day 2014. După prezentarea sistemului GIS şi a implicaţiilor acestuia, a fost făcută şi o prezentare a activităţilor ce vor fi organizate în cadrul cercului, sub coordonarea profesorilor Petronela Chelaru şi Mihai Ignat. La activităţi a participat şi inspectorul şcolar pentru disciplina geografie din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, profesoara Nina Sava.

Comentarii

WORDPRESS: 0