HomeSocialSanatate

Germania oferă de muncă elevilor Școlii Sanitare „Moldova”

Școala Postliceală Sanitară Moldova a încheiat un parteneriat cu o agenţie de recrutare a forţei de muncă din Germania. Astfel, elevii şi absolvenţii şcolii pot face cursuri de limba germană, iar apoi pot să plece la muncă în Germania.

Elevii Școlii Postliceale Sanitare „Moldova” din Roman au marea şansă de a avea un loc de muncă sigur în Germania, plătit cu cel puţin 2.000 de euro pe lună, dacă vor urma cursurile de germană care sunt ţinute de colaboratorul unei agenţii de recrutare a forţei de muncă din Germania.

Este vorba despre un parteneriat încheiat între Școala Postliceală Sanitară „Moldova” şi o agenţie de recrutare, în urma căruia, la finalul unor cursuri de limba germană, pe care elevii le pot urma gratuit, aceştia pot pleca la muncă în Germania.

De pe data de 13 ianuarie 2015, 15 actuali şi foşti elevi ai şcolii au început cursuri intensive de limbă germană, câte 12 ore pe săptămână, de nivelul A1. Aceste cursuri sunt ţinute de către Anda Ududec, studentă în anul II la Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, specializarea Germană-Spaniolă. Acest nivel va dura 120 de ore, iar după aceea elevii vor susţine un examen. Dacă îl vor promova, vor trece la nivelul următor de învăţare, A2, iar apoi vor continua cursurile, pentru nivelurile B1 şi, la final, B2. „Se estimează că, în luna septembrie sau octombrie, vor fi gata toate cele patru niveluri. Elevii care le vor parcurge până la final vor putea pleca în Germania, având un loc de muncă asigurat, cu contract de muncă, pe un salariu fix”, a spus Anda Ududec.

Acest parteriat a fost încheiat, în anii anteriori, şi cu alte şcoli postliceale sanitare din Vaslui, Iaşi sau Ploieşti, şi zeci de asistenţi medicali generalişti au ajuns, astfel, să lucreze într-un centru medical din Germania.

Comentarii

WORDPRESS: 0