Prima paginăActualitate

Ger de crapă pietrele

Dimensiune text

Meteorologii au anunțat vreme extrem de rece, în următoarele zile, în toată țara. Poliţia rutieră sfătuieşte şoferii să evite deplasările cu maşina în afara localităţilor.

 

Conform prognozei celor de la ANM, temperatura minimă se va situa vineri între -23 și -6 grade, iar sîmbătă și duminică între -25 și -8 grade. Masa de aer polar venită din nord-estul continentului va rămîne în România cel puțin pînă în prima săptămînă a lunii februarie.

 

VINERI (27 ianuarie)

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în sud-estul țării, unde, mai ales ziua, va mai ninge local, iar vîntul va avea intensificări. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și doar izolat va fulgui. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 și 0 grade, ușor mai ridicate în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -19 și -9 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață, asociată cu depunere de chiciură. Presiunea atmosferica va continua să crească.

 

SÎMBĂTĂ (28 ianuarie)

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros, pe arii restrînse, mai ales în regiunile sudice, va mai fulgui, iar vîntul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 și -1 grad, ușor mai ridicate în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -19 și -9 grade. Dimineața și noaptea va fi ceață local în zonele joase, asociată cu depunere de chiciură.

 

DUMINICĂ (29 ianuarie)

Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în nordul și centrul țării și temporar noros în rest unde izolat va fulgui. Vîntul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade, iar cele minime între -20 și -10, mai coborîte în depresiuni și ușor mai ridicate în vest. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

 

Sfaturi pentru conducătorii auto

Poliţia rutieră sfătuieşte şoferii să evite deplasările cu maşina în afara localităţilor. Drumurile cu probleme rămîn în continuare autostrăzile A1 şi A2, dar şi drumurile naţionale.

În situaţia în care rămîneţi blocaţi din cauza zăpezii, se recomandă să aveţi în maşini pături, apă şi alimente şi să vă asiguraţi că sistemul de încălzire funcţionează.

Trebuie să vă echipaţi autoturismul cu lanţuri, lopată şi perii pentru parbriz. Dacă e posibil, luaţi în portbagaj şi un sac cu nisip.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0